Terug naar Nieuws

Oberliga Play-Offs hoe zit het nu !!!

De Oberliga Play-Offs

Steeds meer wordt er gevraagd: “Hoe zit het nu met die Play-Offs”. Hoe zit het met de koppeling van teams die door gaan na de volgende ronden.

Nu de Meisterrunden in Nord en Sud teneinde is, is er een rangschikking (Klassering na Meisterrunde) gemaakt van alle 16 teams. Daarbij werd het team dat in Oberliga Nord speelde geklasseerd boven het team dat op dezelfde plaats in de stand stond van de Oberliga Sud. Dus Tilburg Trappers( Nord 1) werd geklasseerd boven Deggendorfer SC (Sud 1), Saale Bulls Halle (Nord 2) voor Starbulls Rosenheim (Sud 2).

In de eerste ronde (achtste finale) vond er een kruisfinale plaats tussen deze 16 teams. 1 werd gekoppeld aan 16, 2 aan 15, enz.

Na de eerste ronde worden de teams die zijn uitgeschakeld weggestreept uit deze rangschikking. De volgorde van de overgebleven teams (OBG) blijft echter in stand. Dus daar Saale Bulls Halle werd uitgeschakeld wordt Starbulls Rosenheim de nieuwe nummer 3 van de overgebleven teams. Eisbären Regensburg dat als 14e in de rangschikking van de Meisterrunde is geklasseerd wordt dus altijd laatste van de overgebleven teams.

Als alle wedstrijden in de eerste ronde zijn gespeeld dan spelen de 8 overgebleven teams weer in een kruisfinale tegen elkaar.

Op dezelfde manier wordt de rangschikking ook bepaald na de kwart en halve finale. Dus uit de rangschikking na de Meisterrunde worden de teams die zijn uitgeschakeld weggestreept en spelen de overige teams in een kruisfinale telkens tegen elkaar. Thuisvoordeel heeft altijd het team dat als hoogste gerangschikt is.

In onderstaand Play-Off schema is dit schematisch weergegeven, uitgaande van de stand na de wedstrijden van zondag 18 maart 2018. Voor elke speelronde staat steeds de rangschikking. De reeds uitgeschakelde teams zijn in rood weergegeven.