Terug naar Nieuws

Aan tafel bij de DEL2

Tilburg Trappers heeft zich mogen presenteren aan DEL2 organisatie

Voorzitter Ron van Gestel van Tilburg Trappers blijft na een ontmoeting afgelopen woensdag met de DEL2-organisatie in Frankfurt, positief gestemd over een eventueel toetreden tot de DEL2 van de Tilburgse ijshockeyclub. “Het is een lang proces, maar we blijven hoop houden!”

Tijdens een presentatie aan de DEL2-organisatie en de 14 aangesloten clubs afgelopen woensdag, openden Van Gestel en vicevoorzitter Roger Peijs de discussie over een mogelijke toetreding. “Iedereen ziet in Tilburg Trappers een nette, stabiele, goed georganiseerde, financieel gezonde club.” vat Van Gestel de onderlinge opinie samen.

VRAGEN

Ondanks de positieve stemming, riep de presentatie van Trappers nog wel de nodige vragen op voor de aanwezige clubs. Wat zal de Duitse ijshockeybond (DEB) besluiten als er in de toekomst nog meer buitenlandse clubs mee willen spelen in de Duitse ijshockeycompetities? Als Tilburg Trappers toegelaten wordt tot DEL2, kunnen de Nederlanders dan ook promoveren naar DEL1? En komt het project ‘Powerplay 26’, dat staat voor het stimuleren van Duitse jeugdspelers, niet in het geding door toetreding van de Nederlanders?

STAP IN DE GOEDE RICHTING

Bij de bijeenkomst waren zowel Marc Hindelang van DEB en René Rudorisch van DEL2 aanwezig. De verzamelde vraagstukken zullen nu voorgelegd worden aan het bestuur van de DEB en hiermee hoopt Van Gestel weer een stap in de goede richting te hebben gezet. “We moeten gewoon op de juiste deuren blijven kloppen!”