Terug naar Nieuws

Ryan Collier en Reno de Hondt blijven bij Trappers

Tilburg Trappers en Ryan Collier hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van de verdediger. De geboren Amsterdammer zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die hem tot medio 2019 aan de drievoudig Oberliga kampioen verbindt. Ook Reno de Hondt tekende voor een jaar bij.

Collier kwam in augustus 2015 als proefspeler naar de Kruikenstad, maar deze status was hij al heel snel ontgroeid. Na een geslaagde oefenperiode in Amiens tekende hij een contract. Inmiddels zijn we drie seizoenen verder en is Ryan één van de veertien Trappers die zich drievoudig Oberliga Meister mag noemen. Coach Bo Subr: “Ryan is one of the most consistent players in the game. He has a great personality that he also brings on others. He has the ability to contribute on both sides of the ice.”

FINEST MOMENT

Zijn finest moment beleefde de stille kracht in de Tilburgse defensie op vrijdagavond 20 april van dit jaar in Deggendorf. De 26-jarige verdediger scoorde in overtime waardoor Tilburg Trappers de derde Oberligatitel op rij won. “Voor mij persoonlijk betekent deze goal het hoogtepunt in mijn carrière tot nu toe. Natuurlijk ben ik niet de eerste speler aan wie je denkt die de OT-winner gaat maken waarmee we ook nog eens het kampioenschap binnenhalen. We hadden zoveel goede, scorende aanvallers. Om eerlijk te zijn, was het mijn eerste play-offdoelpunt voor Tilburg Trappers. Dat alles bij elkaar maakte het heel speciaal.”

ENKELBREUK

Waar hij tijdens het seizoen en play-offs altijd op het wedstrijdformulier stond, ging het tijdens het wereldkampioenschap in eigen land mis. Collier liep een breuk in zijn rechterenkel op. “De enkel voelt goed. Ik ben zelfs al een keer het ijs opgestapt om te testen. Dat veroorzaakte weinig last. Het opbouwen van de kracht en mobiliteit gaat verder de goede kant op. Het begin van het seizoen is in mijn ogen zeer zeker haalbaar.”

Na een lang, maar wederom succesvol seizoen, geniet Ryan nog enkele dagen van een welverdiende vakantie in Frans-Polynesië. “In eerste instantie pak ik rust en neem ik wat afstand van het ijshockey. Na mijn blessure was dit natuurlijk ook erg belangrijk. Nu de genezing voorspoedig verloopt, probeer ik vijf keer per week te sporten. Zo bouw ik mijn conditie weer op en ben ik klaar voor de start van de voorbereiding.”

DOELEN

Hoewel de eerste training pas over drie weken gepland staat, kijkt Ryan Collier uit naar de nieuwe ijshockeyjaargang. “Ik heb zeker zin het ijs weer op te stappen! Ondanks het feit dat het seizoen eerder begint, zijn de oefenwedstrijden tegen moeilijke tegenstanders op een niveau waar wij ooit hopen te mogen spelen. De uitdaging is er dit seizoen dus gelijk aan het begin waardoor de motivatie extra hoog ligt.”

De doelstellingen voor het komende Oberliga seizoen zijn voor Trappers’ nummer 4 niet anders dan in voorgaande jaren. “Als team blijft de uitdaging om wederom kampioen te worden hetzelfde. Ook dit seizoen zullen we er weer voor moeten knokken. Daarnaast wil ik komend seizoen verder groeien als speler en de positieve ontwikkeling van vorig seizoen doorzetten.”

GROEI RENO

Samen met Danny Stempher en Parker Bowles vormde Reno de Hondt de uiterst succesvolle en veel geprezen aanvalslijn van de drievoudig Oberliga Meister. Afkomstig uit de Tilburgse jeugdopleiding en nog maar 22 jaar oud, maar al wel drie Duitse Oberligatitels op zak. Waar een seizoen eerder een tweetal vervelende blessures de center vijftien duels aan de kant hielden, mistte Reno afgelopen jaar geen minuut. Ook in de play-offs deed De Hondt van zich spreken. Zijn cijfers illustreren de groei die de Oranje international doormaakte in de voorbije ijshockeyjaargang: 22 goals en 53 punten in 59 duels.

Terugkijkend op afgelopen seizoen is de jonge center dan ook trots op zijn prestaties: “Ik heb vorig jaar een heel goed seizoen gehad en laten zien dat ik de afgelopen drie jaar een stap vooruit heb gezet. Komend seizoen wil ik dat ook blijven doen en zeker niet achterover gaan leunen.” Coach Bo Subr bevestigt de woorden van de aanvaller: “Reno had a good breakout season last year where he has shown good offensive abilities. We hope to get more of it!”

 

VERWACHTINGEN

De gelijkenissen met Collier zijn opvallend, want ook Reno de Hondt stond afgelopen seizoen elke wedstrijd op het ijs. Met zijn vlugge en behendige speelstijl heeft de kleine aanvaller leren spelen met zijn lengte. Bo Subr nogmaals: “He’s a local player who has great pride to put on the Trappers jersey and he does whatever it takes.”

Voor De Hondt kan de ijshockeyjaargang 2018-2019 dan ook niet snel genoeg van start gaan. “Ik ga niet veel aan mijn spel veranderen, maar blijf doen wat ik al deed. Ik ben inderdaad trots dat ik voor Trappers speel en elke week opnieuw voor een (bijna) uitverkocht stadion mag presteren.”

Foto´s Arie Leeuwesteijn