Terug naar Nieuws

Monty returns

Nadat eerder deze week bekend werd dat Ian Meierdres, Ruud Leeuwesteijn, Alexey Loginov, Giovanni Vogelaar, Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot, Floris van Elten, Wouter Sars, Nick de Ruijter en Ivy van den Heuvel komend jaar wederom in Tilburg actief zijn, volgt nu weer een kampioen van afgelopen seizoen.

‘I’m not ready to go home’, gaf Brock Montgomery na afloop van het beslissende vijfde duel in de halve finale serie tegen Hannover Scorpions aan. Deze woorden hadden in eerste instantie betrekking op het bereiken van de finale tegen Deggendorfer SC, maar nu dus ook op een langer verblijf in de Kruikenstad. De 26-jarige Canadees onderschreef een nieuwe verbintenis voor één seizoen.

WESTERN HOCKEY LEAGUE

Voor zijn eerste Europese avontuur kwam Montgomery uit voor Orlando Solar Bears en Adirondack Thunder in de East Coast Hockey League (ECHL) waar hij in 34 competitieduels goed was voor 22 punten (tien goals en 12 assists). In de play-offs voegde Montgomery daar nog twee punten in 6 wedstrijden aan toe. De 1.88’ lange en 95 kilo wegende forward kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding in de Western Hockey League. In vier seizoenen kwam hij tot 68 goals en 57 assists in 266 duels.

Na zijn juniorenperiode stapte de in Moose Jaw (Saskatchewan) geboren rightwinger in 2013 over naar de profs. Vier seizoenen lang pendelde Montgomery tussen de East Coast Hockey League (Idaho Steelheads, Orlando Solar Bears, Fort Wayne Komets, Adirondack Thunder) en de American Hockey League (Texas Stars).

GOEDE INDRUK

De prestaties van Brock kwamen overeen met de door Trappers opgevraagde referenties. ‘Hij is een leider in de kleedkamer zonder al te vocaal aanwezig te zijn, maar niet bang om jongens tot de orde te roepen. Op het ijs leidt hij door het goede voorbeeld te geven en voorop te gaan in de strijd. Als het moet schuwt hij een knokpartij dan ook niet. Een echte team player’, verklaarden Cail MacLean, zijn coach in Adirondack en Jamie Schaafsma, ploeggenoot en captain bij Fort Wayne.

De Canadese forward liet in zijn debuutjaar in de Oberliga een goede indruk achter. Niet alleen verzamelde Brock 33 treffers en 64 punten in 54 duels, maar liet hij zich met 167 strafminuten ook fysiek gelden. ‘I’m very excited to be coming back to a great organization and a great group of guys. Tilburg feels like my second home now and I’m very excited to be back for another season.’

Ook Trappers coach Bo Subr is om meerderlei redenen tevreden met de terugkeer van fysiek sterke Canadees: ‘Brock is a great person and good leader in the room aside from being a good all around player. He could play any of the three forward positions  and is also very good with helping the young players and showing them way.’