Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (4-2)

Foto Arie Leeuwesteijn

Trappers na tumultueus duel tegen Scorpions nog steviger aan kop in Meisterrunde

“Hij kan niet fluiten nie!” galmt het door de ijshal. Het Tilburgse publiek is niet onder de indruk van de fluitkunsten van scheidsrechter Ramon Sterkens. Veel spelers belanden, al dan niet terecht, deze wedstrijd op de strafbank. Ondanks vele powerplays voor Hannover Scorpions, weet de Nedersaksische tegenstander deze niet in winst om te zetten. Trappers wint vrijdagavond met 4 tegen 2 van Hannover Scorpions.

Straf

Al na 16 seconden in de wedstrijd klinkt het fluitsignaal en heeft Boet van Gestel de eerste straf voor Trappers opgelopen. “Je komt zo op een heel andere manier in je spel, dan wanneer je vijf tegen vijf speelt. Uiteindelijk lukt ons het wel, maar dan op een andere manier,” vertelt de 19-jarige forward Jonne de Bonth na afloop van de wedstrijd over deze valse start.

Desondanks weet Trappers toch nog snel te scoren. In de vijfde minuut maakt Jordy Verkiel gebruik van de eerste powerplay voor Tilburg. En twee minuten later is het Reno de Hondt die de volgende powerplay ook goed benut. Einde eerste periode: 2-0 voor Tilburg Trappers.

Spannend

Als Jonne de Bonth aan het begin van de tweede periode de 3-0 maakt, lijkt Tilburg gebakken te zitten deze wedstrijd. De schorpioenen uit Hannover weten echter mondjesmaat steeds meer druk uit te oefenen. Een paar keer komen ze dichtbij een doelpunt, maar Ruud Leeuwesteijn houdt stand. Helaas kan de verkozen Man Of The Match echter niet voorkomen dat Christoph Koziol de puck voor Scorpions toch onder de legguards weet te glijden.

Begin derde periode maakt Patrick Schmid gebruik van een vijf tegen drie situatie na straffen voor Parker Bowles en Giovanni Vogelaar en wordt het 3-2. Zo wordt het aan het einde van de wedstrijd, waar Trappers zo sterk aan begon, toch nog spannend.

Jonne de Bonth over de laatste minuten van de wedstrijd: “Het is niet zozeer dat we dan denken ‘die vierde moet er nu nog in’, we mogen gewoon geen goals meer tegen krijgen.” Gelukkig scoort Reno de Hondt dan toch ‘die vierde’: twaalf seconden voor het einde van de wedstrijd. Eindstand is 4-2 voor Tilburg Trappers.

Man Of The Match

Met enkele prima saves hield Ruud Leeuwesteijn in het tweede deel van de confrontatie tussen Trappers en Scorpions de gasten van het scoren af. Vooral de redding, vier minuten voor de tweede pauze, op de breakaway van Thomas Pape was erg belangrijk. “Daar had ik zeker wat geluk want de puck verdween via het topje van de steel van mijn stick over het doel.”

Donderdagavond, na de afsluitende training, kreeg de geboren Dordtenaar van coach Bo Subr te horen dat hij mocht starten tegen Hannover Scorpions. “Natuurlijk is Ian (Meierdres) de nummer 1, maar wanneer er een beroep op je wordt gedaan, moet je er wel staan. Ik denk dat ik dat vanavond wel heb gedaan,” aldus de 21-jarige Man Of The Match na afloop.

Ruud Leeuwesteijn (Foto Brigitte Jansen)