Terug naar Nieuws

DIEGO HOFLAND EN CEDRICK ANDREE BLIJVEN TRAPPERS TROUW

Diego Hofland en Cedrick Andree blijven langer bij Tilburg Trappers. De aanvaller had nog een doorlopende verbintenis, terwijl de doelman zijn handtekening onder een driejarig contract zette.

Technisch manager René de Hondt is blij met het behoud van het duo. ‘Diego is rechtshandig, een voortreffelijke penaltykiller, beschikt over een karrevracht aan ervaring en weet waar het vijandelijke doel staat. Dat heeft hij in de serie tegen Peiting wel weer bewezen. Cedrick is een schot in de roos gebleken. Niet alleen een prima keeper, maar daarnaast is het een fijne jongen die uitstekend in de spelersgroep ligt.’

DIEGO HOFLAND

De carrière van Trappers nummer 66 kwam anders op gang dan die van veel van zijn collega’s. Of zoals hij het zelf bij zijn komst naar Tilburg omschreef: ‘Ik ben toevallig ijshockeyer geworden.’ De forward werd geboren in Rotterdam, maar het gezin Hofland verruilde de Havenstad vanwege het werk van zijn vader (bookmaker) voor Dornbirn. Een stad gelegen in het westen van Oostenrijk vlakbij de grenzen met Zwitserland, Duitsland en Liechtenstein.

Het is daar waar Diego voor het eerst kennis maakte met de snelste teamsport ter wereld. ‘Een vriend van me ijshockeyde en nodigde me uit om een keer mee te doen. Ik werd direct gegrepen door de snelheid en de actie. Niet te vergelijken met mijn rol als keeper bij het voetbal waar ik vaak eenzaam in het doel stond.’ Al snel speelde hij zich in de kijker van de Duitse topclub Düsseldorfer EG waar hij de jeugdopleiding doorliep en het tot het DEL-team schopte. Via Bad Nauheim (DEL2), Krefeld (DEL) en Duisburg (Oberliga) kwam hij in de zomer van 2019 in de Kruikenstad terecht. Voor de blauwgelen verzamelde Hofland 221 punten (98 goals en 123 beslissende passes) in 178 duels.

CEDRICK ANDREE

De jonge keeper zette op 11 augustus 2022 voet op Nederlandse bodem. Hij had geen idee wat hij kon verwachten: ‘Ik heb wat onderzoek gedaan, dus ik weet dat Tilburg de zesde grootste stad van Nederland is. Ik verwacht veel meer te fietsen dan ik gewend ben. Verder moet ik leren rijden in een schakelauto en de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Dat laatste zal het moeilijkst zijn.’

Veel minder lastig voor Andree was naam maken in de Oberliga. De cijfers onderstrepen waarom Trappers graag met de 22-jarige sluitpost verder wil. Hij speelde veertig duels gedurende het reguliere seizoen waarvan hij er 27 winnend afsloot. 95 maal moest hij het bevroren rubber uit het net halen, liefst vier maal hield hij de nul en Cedrick kan een goals-against-average van 2.48 overleggen.