Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: TILBURG TRAPPERS vs. STARBULLS ROSENHEIM (GAME 2)

TRAPPERS NOG VOLLEDIG IN DE RACE

Afgelopen dinsdag trapte Trappers de kwartfinales in de play-offs af in Rosenheim.

Na een perspectiefvolle nederlaag zal Trappers alles in het werk stellen om komende dinsdag nogmaals thuis te kunnen spelen. Tijd om vanavond drie periodes vol gas te geven, de winst binnen te slepen en daarmee de stand in de best of five gelijk te trekken.

SPELERSNIEUWS

In de eerste wedstrijd tegen Tilburg koos Rosenheim coach Pasanen er nog voor om importspeler Brad McGowan als toeschouwer toe te laten kijken. Hij gaf het vertrouwen aan de andere drie imports McNeely, Oleksuk en Pretnar. Daardoor was er voor McGowan als vierde import geen plaats in de selectie. Ook voor oud Tilburg speler Brad Snetsinger was geen plaats ingeruimd op het wedstrijdformulier.

Ondertussen is vanuit Tilburgse kant ook spelersnieuws te melden. #66 Diego Hofland en #67 Cedrick Andree zullen ook na dit seizoen op Stappegoor te bewonderen zijn. Hofland beschikt over een doorlopend contract en Andree zette zijn handtekening onder een nieuw contract, waarmee zijn verbintenis met 3 jaar verlengd is.

#97BeStrong

Zo heet de donatieactie die op touw is gezet door de vriendin en familie van Rosenheimspeler Mike Glemser. Hij liep begin februari in de uitwedstrijd tegen Riessersee zwaar rugletsel op. Nadat hij in de negende speelminuut hard tegen de boarding terecht kwam brak hij twee ruggenwervels, wat resulteerde in een dwarslaesie. Het is een spelmoment geweest, die het leven van Mike Glemser voorgoed veranderd heeft. Momenteel volgt Glemser een intensieve behandeling om vitale lichaamsfuncties zoveel mogelijk te verbeteren, waaronder zelfstandig kunnen ademen. Vanavond zal in het stadion een collecte plaatsvinden, die geheel ten goede komt aan #97BeStrong. Dus neem alvast wat kleingeld mee. (Donatiepagina)

PLAY-OFF SFEERTJE

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd beloofde Doug Mason aan Jari Pasanen en zijn team alvast dat het Tilburgse publiek en de spelers ervoor gaan zorgen dat Rosenheim een zware avond tegemoet kan zien. Daar gaat Pasanen zelf overigens ook al vanuit. “In de laatste twee minuten had het zomaar 4-4 kunnen worden en dat had ik het nog moeten zien in de overtime. De geluksfactor speelt in play-offs ook altijd mee. Het was vanavond een zware wedstrijd en komende vrijdag in Tilburg zal het nog zwaarder worden.”

Intens. Zo kan de wedstrijd van afgelopen dinsdag wel omschreven worden. Trappers speelde met veel inzet en passie. Het trof in Rosenheim een team van fullprofs waar goed partij aan werd geboden. Doug Mason gaf nadien aan dat Rosenheim in de tweede periode zeer goed speelde. “Hannover Scorpions legde in de eerste periode van onze eerste onderlinge wedstrijd hetzelfde niveau op het ijs. Dat zijn de twee beste periodes die ik dit seizoen in de Oberliga gezien heb.” Desondanks herpakte Trappers zich in de derde periode en kon het in de slotfase nog bijna een overtime uit het vuur slepen.

Op Stappegoor doet men er inmiddels alles aan om de sfeer in de hal zo optimaal mogelijk te krijgen. Zo zijn er weer een lichtshow, vuurwerk ballonen, klappers en vak L aan de boarding is ook vrijgegeven. Daarmee zal het weer een vol huis worden. Laten we als supporters ervoor zorgen dat we achter de spelers staan en als zevende man op het ijs fungeren. Lets go Tilburg…

Alexei Loginov zit vanavond het laatste duel van zijn schorsing uit. Verder is de selectie compleet.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog losse kaarten voor vak L beschikbaar.