Terug naar Nieuws

Starbulls Rosenheim vs. Tilburg Trappers (4-3)

TRAPPERS VERLIEST EERSTE KWARTFINALE DUEL NIPT

Tilburg Trappers heeft het eerste duel van de kwartfinale niet weten te winnen. Hoewel Trappers de score opende, moest de enige Nederlandse ploeg in de competitie daarna vooral achter de feiten aan lopen. Soms kwamen ze op gelijke hoogte, maar dan kwam de thuisploeg weer op een voorsprong die ze niet meer weggaven. Trappers verloor de wedstrijd met 4-3. Daardoor staat het 1-0 in games.

LEAD

Trappers leek geen problemen te hebben met de eerste roadgame van de kwartfinale. Waar sommige teams last hebben van ‘busbenen’ was dat bij de equipe van Doug Mason totaal geen sprake van. De Tilburgers waren niet heel dominant, maar Starbulls Rosenheim leek even geen antwoord te hebben op het spel van de Tilburgers. Al na dik zes minuten was het raak. Mikko Virtanen schoot in de linker bovenhoek nadat goalie Christopher Kolarz zijn zicht volledig was geblokt. De assists kwamen van Ninho Hessels en Raymond van der Schuit.

Rosenheim leek door de 0-1 van Trappers, wakker geschud en kwam wat meer toe aan hun eigen spel.

Vooral richting de eindfase van de eerste periode kakte bij Trappers in en leek Rosenheim wat gevaarlijker te worden. Ondanks dat de eerste periode eindigde met een wat ‘evenwichtiger’ spel, stond Trappers wel verdiend op een voorsprong.

DRESSINGROOM

Een bak thee, een donderspeech van de coach of onderlinge gesprekken tussen spelers. Wat er precies is gebeurt, is voor buitenstaanders onbekend. Wat er dan ook werd gezegd of gedaan in de kleedkamer van Rosenheim, heeft in ieder geval gewerkt. Starbulls kwam als herboren uit de kleedkamer en zette een compleet andere pot neer dan in de eerste periode. Trappers kon en moest alleen maar tegenhouden. Al na dik twee minuten na de eerste break knalde direct na de face-off Christian Obu binnen. De puck die houdbaar was, vloog net over de handschoen van Cedrick Andree de goal in. Vervolgens bleef het een spervuur aan pucks op de Tilburgse goal.

Een break-away van de Tilburgers, die in de handschoen van goalie Kolarz eindigde, zorgde dan ook even voor het moment dat Trappers zich kon herpakken. Echter was dit van korte duur omdat daarna de 2-1 vrij eenvoudig door de benen van Andree werd binnengeschoten. Voor het eerst keek Trappers tegen een achterstand aan.

Na de 2-1 ging de Starbulls storm niet liggen. Ze namen de goal van de Canadese Nederlander continu onder vuur. Danny Stempher die in één van de weinige Tilburgse aanvallen van de tweede periode zichzelf vrij voor de goal zette, kreeg de puck via Reno De Hondt en Sean Richards en schoot vervolgens snoeihard binnen. De gelijkmaker brak het offensief van Rosenheim. Met een gelijke stand bleef de schade voor de gasten ontzettend beperkt.

SLOTOFFENSIEF

Een straf van Brett Bulmer aan het einde van de tweede periode zorgde ervoor dat Trappers de laatste periode met een man minder mocht beginnen. Een domme straf gezien het feit dat Starbulls Rosenheim na één minuut alweer de leiding in de wedstrijd nam. Een harde one-timer in de linkerhoek ging aan de 3-2 van Aaron Reinig vooraf.

Het Tilburgse antwoord daarop kwam van Bulmer, die eerder ‘schuldige’ was toen hij op de strafbank zat toen de 3-2 werd gescoord. Bulmer knalde in powerplay met een verwoestend schot, de puck tegen de boarding aan die vervolgens tegen de goalie, de goal in stuiterde. De 3-3 gaf Trappers opnieuw energie en bracht ook de wedstrijd terug in balans. Trappers kon vervolgens wat meer hun eigen spel spelen. Echter werd daar een aantal minuten later door Tim Krüger weer een dreun uitgedeeld. De 4-3 van Krüger bracht de thuisploeg onder het toeziend oog van het 4000 koppige publiek weer in een comfortabele positie.

In de absolute slotfase, met nog tweeënhalve minuut te spelen haalde Doug Mason zijn goalie na de time-out naar de kant. Starbulls Rosenheim leek niet goed om te kunnen gaan met de empty-net en een Tilburgse speler meer op het ijs. Trappers deed een aantal serieuze pogingen voor het maken van de gelijkmaker. Echter bleef die gelijkmaker uit. Daardoor eindigde de wedstrijd in 4-3 voor de thuisploeg, terwijl er voor Trappers meer in had kunnen zitten, ondanks dat Trappers ook niet het beste uit zichzelf in het duel had gehaald. De nederlaag is niet onterecht, maar het kwartje had ook de andere kant op kunnen vallen.

HOMEGAME

Vrijdag op de laatste dag van maart speelt Trappers de tweede wedstrijd in de best of five serie tegen Starbulls Rosenheim. Gezien de onderlinge verhouding, kan er nog alles gebeuren en moet Trappers deze wedstrijd gewoon kunnen winnen. Op de tribune zijn er her en der nog plaatsen vrij. Ook zijn er nog staanplaatsen te koop. Wees erbij en zorg ervoor dat Trappers de winst gewoon in Tilburg houdt.

Stand in de serie: 1-0 voor Starbulls Rosenheim
📸 (c) Ludwig Schirmer
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie