Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: STARBULLS ROSENHEIM vs. TILBURG TRAPPERS (GAME 1)

TRAPPERS STOOT DOOR NAAR KWARTFINALES

Tilburg Trappers is na een mooie tweestrijd met Peiting door naar de kwartfinales van de play-offs. Daarin mogen ze deze week opnieuw minstens tweemaal afreizen naar het diepe zuiden van Duitsland. Tegenstander is Starbulls Rosenheim. Trappers zal vol gas moeten gaan om deze club met ambities een halt toe te roepen.

NIEUWE TEGENSTANDER

Tegen het einde van een lang seizoen worden de reisafstanden almaar langer. Vandaag stopt de teller bij 828 km. De navigatie zal ook nodig geweest zijn daar Trappers nog nooit in Rosenheim geweest is. De bus mag weggezet worden voor het ROFA-stadion, dat met een capaciteit van 5022 toeschouwers een van de grootste stadions in de Oberliga is. De club eindige op een tweede plaats in de Hauptrunde Süd, met vijftien punten achterstand op Weiden. Er werden 37 wedstrijden gewonnen tegenover negen nederlagen. In de eerste ronde van de play-offs zijn de Starbulls overtuigend gestart met een straight 3-0 overwinning tegen Leipzig.

Dat wil niet zeggen dat de club een totale onbekende is voor coach Doug Mason. Tegenover Brabants Dagblad gaf hij aan al wel wat ins en outs van de club te kennen. “De coach Jari Pasanen van Rosenheim is drie jaar mijn assistent geweest bij Iserlohn. Er spelen ook vier spelers die onder mij hebben gespeeld. Dus ik weet wel een paar dingetjes waarvan we kunnen proberen te profiteren. Dat zal nodig zijn, want ze zijn niet voor niks tweede geworden in Süd.”

PROMOVEREN

Voorafgaand aan dit seizoen zijn zowel de staf en selectie van Rosenheim aardig op de schop gegaan. Zo zijn er zeventien nieuwe spelers gecontracteerd. Slechts acht spelers droegen vorig seizoen ook het tricot van de Zuid Duitse club. Er is door de club veel geld geïnvesteerd met als enige doel promotie naar DEL 2. Bestuurslid Christian Hötzendorfer haalde aan het begin van het seizoen aan: “We hebben onszelf deze druk opgelegd en we willen dat in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen een overwinning achter onze naam staat.”

OPVALLENDE SPELERS

Topscorer aan Rosenheim kant is forward #10 Norman Hauner. Hij speelde 41 wedstrijden waarin hij 58 punten verzamelde (32G/26A). #87 forward Brad MCGowan mag ook als gevaarlijk bestempeld worden. Hij behaalde weliswaar maar veertien punten (7G/7A), maar hij deed dit in tien wedstrijden. MCGowan kwam eerder dit seizoen uit voor het Italiaanse Gherdëina dat uitkomt in de Alps Hockey League. Daar vertrok hij eind januari notabene als topscorer met 49 punten uit 33 wedstrijden. De laatste play-off wedstrijd tegen Leipzig speelde hij niet mee.

Daarnaast heeft Rosenheim ook een oude bekende van Trappers onder contract staan. #41 Brad Snetsinger speelde in het seizoen 2014-15 nog tien wedstrijden voor Tilburg. Snetsinger heeft dit seizoen echter nog geen minuten gemaakt in Rosenheim vanwege een blessure. Hier is hij inmiddels van hersteld, maar de kans op speeltijd is niet groot ivm de brede selectie.

Er zijn geen geblesseerden aan Tilburgse kant. Daarmee is de selectie compleet op Alexei Loginov na, die de derde van zijn vier duels schorsing uitzit.

De puckdrop is om 19.30 uur en de match is te volgen via SpradeTV.
Op Stappegoor is daarvoor vanavond de Business Lounge geopend voor alle Trappers fans om samen de livestream te kijken! 👀 De horeca is vanaf 18:30 uur geopend voor een hapje en drankje! 🍻