Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (2-9)

TRAPPERS VERPULVERT HERFORD BIJ EERSTE KENNISMAKING

Lang lag Tilburg Trappers in Herford op koers voor een overwinning met dubbele cijfers, maar een gebrek aan scherpte en wat geluk in de afronding zorgden ervoor dat de teller bij 2-9 stokte. Daarmee tekende de formatie van coach Bo Subr voor zijn eerste zes punten weekend van deze ijshockeyjaargang.

Een onbekende tegenstrever waartegen op basis van de statistieken ‘gewoon drie punten’  opgehaald diende te worden. De laatste winst van Herforder EV was precies een maand geleden tegen Icefighters Leipzig (6-5). Daarna volgden zeven verliespartijen op rij. Voor Trappers de ideale opponent een bijzondere periode met bizar veel buskilometers succesvol af te sluiten. Van deze gelegenheid maakte de Tilburgers gretig gebruik.

ÜBERZAHL & UNTERZAHL

Vrijdagavond in Diez zag de drievoudig Oberliga Meister de winst nog bijna tussen de vingers doorglippen. Vanaf de openingsface-off in de Eishalle Herford gaf Trappers te kennen dit niet meer te willen herhalen. Met snel, aanvallend en creatief ijshockey werd de weg naar het doel van Ennio Albrecht gezocht. De eerste kansrijke doelpoging was voor Diego Hofland, maar de geboren Rotterdammer raakte de paal. De thuisploeg hapte regelmatig naar adem, maar leek zonder kleerscheuren de eerste pauze te halen.

Leek, want in de slotfase van de eerste periode was het alsnog twee keer raak voor de geelblauwe brigade. ‘Jonne (de Bonth) won a battle in the corner, got the puck to Reno (de Hondt) who passed it to Mickey (Bastings). Gio (Vogelaar)  walked in and scored the opening goal’, beschreef coach Bo Subr de openingstreffer van zijn ploeg. Veertien tellen voor de thee verdubbelde Ties van Soest in ondertal de marge: 0-2.

GRETIG & GECONCENTREERD

Op de tussenstand viel weinig af te dingen. De IJs Draken oogden defensief bijzonder kwetsbaar en kwamen nauwelijks gevaarlijk in de buurt van Ruud Leeuwesteijn. Via Reno de Hondt, Diego Hofland (met Jordy Verkiel in de strafbank) en andermaal Gio Vogelaar liepen de bezoekers in het middenstuk verder weg bij de ploeg van Jeff Job. Enig smetje op het prima Tilburgse spel was de tegengoal (1-3) van Ralf Rinke.

Waar Trappers normaal gesproken de voet van het gas zou halen, bleef het ook in het vervolg gretig en geconcentreerd jagen op meer goals. Met nog eens vier treffers in het derde deel (wederom Ties van Soest, Kevin Bruijsten, Jordy Verkiel en Jonne de Bonth) maakten de Tilburgers er een waar doelpuntenfestijn van. Het slotakkoord van Matyas Kovács was louter nog voor de statistieken.

KANSEN CREËREN & AFMAKEN

Vrijwel de hele wedstrijd hebben we dwingend en dominant gespeeld. Waar we in de voorbije weken verzuimden onze gecreëerde kansen af te maken, deden we dat vanavond wel. Daar lag in mijn beleving de sleutel tot de ruime overwinning’, aldus tweevoudig doelpuntenmaker Gio Vogelaar.

Zijn coach Bo Subr kon zich wel vinden in de zienswijze van Trappers nummer 5. ‘We were pretty good today. We had a good start, a good jump and controlled the game. The guys worked for their goals. When you score shorthanded goals it happens because you worked hard. Hopefully we can continue this performance in our first (two) home games next weekend.’ Vrijdag komt Erfurt op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor, terwijl twee dagen later de reprise van de ontmoeting van gisteren wacht.

Foto: Feyerdragon Pic Art Sportfoto
Persconferentie en samenvatting
Wedstrijdsheet