Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 61

TUESDAY’S ROUND-UP

Lang lag Tilburg Trappers in Herford op koers voor een overwinning met dubbele cijfers, maar een gebrek aan scherpte en wat geluk in de afronding zorgden ervoor dat de teller bij 2-9 stokte. Daarmee tekende de formatie van coach Bo Subr voor zijn eerste zes punten weekend van deze ijshockeyjaargang.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de sterkste defensie in de Oberliga Nord, een kwaliteitsinjectie voor de Scorpions verdediging en Bomber Mueller.

STERKSTE DEFENSIE

IJshockey en statistieken horen bij elkaar. Ze zijn net zo onafscheidelijk als Jip en Janneke, Bobbie en Kuifje, Sjors en Sjimmie en niet te vergeten Suske en Wiske. Coaches maken er beslissingen op, journalisten gebruiken ze in hun verslagen en ook spelers hechten er waarde aan.

Na dubbele confrontaties tegen lijstaanvoerder Hannover Scorpions, Hannover Indians en TecArt Black Dragons en solo krachtmetingen met Herner EV, Hammer Eisbären, Diez-Limburg en Herforder EV is de defensie van Tilburg Trappers de minst gepasseerde in de Oberliga Nord. 21 tegendoelpunten in 31 periodes. Met 20 punten (6 goals en 14 assists) leverden Jordy van Oorschot, Giovanni Vogelaar, Kilian van Gorp, Jordy Verkiel, Alexey Loginov en Ninho Hessels ook aanvallend hun bijdrage. Het zestal bracht 105 minuten in het beklaagdenbankje door.

KWALITEITSINJECTIE

De Oberliga ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions is verplaatst naar dinsdag 5 januari om 20.00 uur. De wedstrijd in de negentiende speelronde stond oorspronkelijk gepland op Nieuwjaarsdag om 20.00 uur. ‘Zowel Scorpions als Trappers vond 1 januari geen geschikte dag om een wedstrijd te spelen’, licht Trappers-directeur Ruud van Baast de verplaatsing toe. ‘Gezamenlijk hebben we de Duitse IJshockeybond (DEB) verzocht het duel vier dagen te verzetten. We zijn blij dat de bond positief heeft gereageerd op onze vraag.

De toch al sterke defensie van de lijstaanvoerder kreeg met Pascal Grosse nog een verdere kwaliteitsinjectie. De 22-jarige geboren Düsseldorfer staat onder contract bij Nürnberg Ice Tigers, maar kwam afgelopen seizoen uit voor Bietigheim Steelers en Bayreuth Tigers (beiden DEL2). Grosse geldt als (tijdelijke) vervanger voor de lang geblesseerden Alex Heinrich en Andrej Strakhov.

BOMBER MUELLER

Vijf goals in zeventien minuten en 45 seconden is niet zo speciaal in ijshockey. Maar wel wanneer ze van een en dezelfde stick afkomstig zijn. Twee maal Lukas Schaffrath en drie keer David Zabolotny moesten zondagavond hun meerdere erkennen in Richard ‘Richie’ Mueller. De 38-jarige winger kwam begin november over van Kassel Huskies (DEL2). Het contact tussen de speler en de club kwam tot stand via een marketingbedrijf waarvoor Mueller de sales verzorgd.

In het praatje na afloop was Herner EV-coach Danny Albrecht niet alleen verguld met de prestatie van de Duits-Canadese forward. ‘Wenn es lauft, dann läuft es einfach. Wir wollten die Top-Reihe der Indians neutralisieren. Das hat meine erste Reihe richtig gut gemacht. Da muss man ein grosses Lob aussprechen.