Terug naar Nieuws

Eind goed, maar nog lang niet altijd goed

Trappers in extremis voorbij Regensburg

Voor de derde maal op rij stapte Tilburg Trappers in de oefencampagne als overwinnaar van het ijs. Eisbären Regensburg werd in een moeizame wedstrijd met 6-4 verslagen.

Het zesde oefenduel tegen de nummer 3 uit de Oberliga Süd van afgelopen seizoen was voor de nog zoekende ploeg van coach Bo Subr de laatste test voor de eerste krachtmeting van het nieuwe Oberliga seizoen (volgende week vrijdag tegen Moskitos Essen in IJssportcentrum Stappegoor (aanvang 20.00 uur)). De voorbereidingsperiode van Trappers verliep nog lang niet (altijd) soepel, met drie keer een zege en even zo vaak een nederlaag.

PIEKEN EN DALEN

Hoe moeten we de kracht van de vice-Oberliga Meister inschatten? ‘Pfoeh, dat is heel lastig om te zeggen. Vraag het me over tien wedstrijden nog eens. Dan hebben we iedere tegenstander een keer gehad en kan ik de verhoudingen beter overzien’, sprak Kevin Bruijsten na afloop van de ontmoeting in de catacombe van IJssportcentrum Stappegoor.

‘De prestaties van een jonge ploeg gaan gepaard met pieken en dalen’, vervolgt de routinier. ‘Als we spelen naar onze mogelijkheden zijn we een goed team. Zelfs een DEL team als Iserlohn Roosters kunnen we het dan lastig maken. Dat zag je tijdens de Thialf Icehockey Cup in Heerenveen. Wanneer de focus er echter niet is, zoals met name in de tweede periode vanavond, lopen we achter de feiten aan. Gelukkig hebben we nog een week om hieraan te werken.’

COUNTERIJSHOCKEY

Vanaf de openingsface-off van de zwak leidende referee Ramon Sterkens bleek direct de strijdwijze van de gasten uit de Oberpfalz. Compact spelend en aan de hand van de ervaren (captain) Peter Flache, Richard Divis en Nikola Gajovsky loerde men op de counter. Nadat een 2-op-1 combinatie tussen Danny Stempher en Bartek Bison in extremis nog door Regensburg doelman Peter Holmgren kon worden gekeerd, was het twaalf tellen wel raak. Reno de Hondt gaf het bevroren rubber het laatste zetje, 1-0.

Halverwege de periode bracht Lars Schiller de stand weer in evenwicht. De 22-jarige verdediger frommelde de puck voorbij Ian Meierdres. Onoplettend in de Tilburgse defensie leidde de 1-2 van Nikola Gajovsky in. De Tsjechische center reageerde alert toen de zwarte schijf bleef liggen na een inzet van Tomas Gulda.

KWAAD NAAR ERGER

In het middenstuk leek Trappers op een stuurloos schip zonder kapitein. Regensburg voelde feilloos aan waar de zwakke plek van Tilburg (teveel ruimte tussen verdediging en aanval) lag. Met twee treffers van Leopold Tausch en Tomas Schwamberger leken ‘die Eisbären’ in het tweede bedrijf het laken naar zich toe te trekken. ‘Too many easy turnovers. You just can’t give the puck away like that’, foeterde coach Subr.

Het gemis van de zieke Alexey Loginov wilde de Tsjechische oefenmeester niet opvoeren als oorzaak van de dramatische middelste twintig minuten ‘Logi is een belangrijke schakel. Hij is de quarterback van onze powerplay. Dat vang je niet zomaar even op. Toch is dat niet de reden dat we daar zo diep door het ijs zakten.’

HERBOREN

Tijdens de derde periode kantelde de wedstrijd. Het herboren Trappers kwam snel op 3-4. Op aangeven van Diego Hofland maakte Reno de Hondt zijn tweede treffer van de avond. Een gemakkelijk gegeven 2+10-minutenstraf voor Mitch Bruijsten wegens checking to the head op Fabian Herrmann leek de angel uit het slotoffensief van de thuisploeg te halen. Totdat Kevin Bruijsten en Mickey Bastings hun ploeg bij de hand namen. Met een man minder op het ijs tekende de Nijmeegse goalgetter voor de gelijkmaker. In de laatste drie minuten legde de Trappers captain met twee treffers de 6-4 eindstand vast.

Man of the Match
Kevin Bruijsten (foto Romy Mullens)

Wedstrijdsheet