Terug naar Nieuws

WEIDEN HALVE FINALE OPPONENT TRAPPERS

Tilburg Trappers speelt in de halve finale van de play-offs tegen Blue Devils Weiden. Het eerste duel vindt zaterdag 30 maart in de Hans-Schröpf-Arena plaats.

Het is voor de tweede keer dat beide ploegen de sticks met elkaar kruisen in de postseason. De primeur beleefde met in Trappers derde Oberliga jaar (2017-2018). Na wekenlange duels om des keizers baard hunkerde Tilburg Trappers naar een potje om het echie. De knop omzetten bij de start van de play-offs bleek echter geen probleem voor de manschappen van coach Bo Subr.

DROOMSTART

Via treffers van Parker Bowles (2x), Mitch Bruijsten en captain Ivy van den Heuvel leidden de Tilburgers comfortabel na de eerste periode van Game 1. Men liet de teugels vieren en dat gaf de bezoekers de mogelijkheid tot een comeback via Matt Abercrombie en Vitali Stähle. Verder liet de thuisclub het niet komen. Zeven minuten voor tijd bepaalde Brock Montgomery de eindstand op 5-2.

Vol zelfvertrouwen reisde men naar Weiden voor de tweede ontmoeting met de nummer 8 uit Oberliga Süd. Na zes minuten spelen opende Jonne de Bonth de score en nog voor de eerste dweil verdubbelde Kevin Bruijsten de Tilburgse voorsprong. In het middenstuk stelde Trappers orde op zaken via goals van Giovanni Vogelaar, Reno de Hondt en wederom Kevin Bruijsten. In de slotperiode kwamen beide teams nog eenmaal tot scoren. Brock Montgomery deed dat voor Tilburg en Marcel Waldowsky redde de eer voor de thuisploeg.

In de derde krachtmeting kende Trappers een droomstart met een goal van Parker Bowles na dertig seconden. Met Jordy Verkiel in de strafbank was het Danny Stempher die shorthanded de tweede Tilburgse treffer op zijn naam bracht. Via Kevin Bruijsten en een powerplay doelpunt van Ivy van den Heuvel liep de equipe van Bo Subr uit naar 4-0. Vroeg in de derde periode was het Vitali Stähle die Weiden voor het eerst op het scorebord bracht en in de slotfase was Peter Hendrikson nog succesvol, maar via nog geen halve minuut na die tweede goal van de Blue Devils zorgde Max Hermens ervoor dat Trappers dik verdiend zijn ticket voor de kwartfinale kon boeken.

SOEVEREIN

De ploeg van coach Sebastian Buchwieser was oppermachtig in de Oberliga Süd. De ‘Blauwe Duivels’ sloten het reguliere deel van de competitie af met 23 punten voorsprong op runner-up Heilbronner Falken. Men verloor slechts viermaal in hun 48 wedstrijden waarvan één keer in een shootout.

In de play-offs trok Weiden, met oud-Trappers center Nardo Nagtzaam in de gelederen, deze lijn moeiteloos door. In de eerste ronde werd Herner EV Miners overtuigend in drie duels opzijgezet, terwijl men in de kwartfinale geen kind had aan EC Peiting. Het doelsaldo van 25 goals vóór en slechts 7 tegen onderstrepen de suprematie van Blue Weiden.

Speelschema halve finale:

Zaterdag 30 maart, 18.30 uur, Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers
Maandag 1 april, 18.00 uur, Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden
Woensdag 3 april, 20.00 uur, Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers
Vrijdag 5 april, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden

Zondag 7 april, 18.30 uur, Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers*
Dinsdag 9 april, 20.00 uur, Tilburg Trappers – Blue Devils Weiden*
Vrijdag 12 april, 20.00 uur, Blue Devils Weiden – Tilburg Trappers*
*=indien noodzakelijk

KAARTEN UITWEDSTRIJDEN

Wanneer je als Trappers fan een wedstrijd in Weiden wilt bezoeken, stuur dan een e-mail naar ticket@bluedevilsgmbh.de met je gegevens (naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres) en het aantal tickets. Blue Devils reserveert deze tickets en degene die deze besteld ontvangt een e-mail van de ticketaanbieder OK-Ticket. Na betaling ontvang je de tickets per e-mail.

In Weiden  zijn er in totaal 250 staanplaatsen en 20 zitplaatsen gereserveerd voor bezoekende Trappersfans.