Terug naar Nieuws

Weer geluid van krakend ijs onder vers geslepen ijzers

Tilburg Trappers trapt nieuw seizoen af met eerste training

Het geluid van pucks tegen de boarding en paal, krakend ijs onder de vers geslepen ijzers en het schrille gefluit van de coach echode door de hal van IJssportcentrum Stappegoor. In het bijzijn van een vijftig koppen tellend publiek trainde de selectie van Tilburg Trappers gisterenavond voor de eerste maal dit seizoen.

Tijdens een vijf kwartier durende training zagen de aanwezige fans coach Bo Subr zijn team instrueren op schaatstechniek, passes, diverse shots en natuurlijk het blocken daarvan door goalies Ian Meierdres en Ruud Leeuwesteijn. Aan het begin van dit seizoen weten de spelers en coach al goed wat ze aan elkaar hebben. Op Parker Bowles na is de selectie nagenoeg hetzelfde gebleven in vergelijking met afgelopen jaar. Uiteraard waren ook enkele jonge spelers aanwezig om zich te kunnen bewijzen voor een permanent plekje in de Trappers hoofdmacht.

Na een uur lang in hoog tempo opvolgen van instructies, schaatsen en spelen, liep de training op zijn einde. Meierdres had zijn helm afgedaan en lag nog na te strekken op het ijs. Max Hermens lobde een aantal pucks richting Ian’s lege doel, terwijl op de andere helft van het ijs een aantal Trappers Ruud en zijn goal onder vuur namen.

Volgende week vrijdag komt Tilburg Trappers voor het eerst écht in actie: tijdens de oefenwedstrijd tegen Bietigheim Steelers, in eigen huis. Op 7 september speelt Trappers nogmaals tegen de huidige kampioen van DEL2, ditmaal in de EgeTrans Arena in Bietigheim. Daarnaast vinden er ook nog oefenwedstrijden plaats tegen Esbjerg Energy uit Denemarken (aansluitend aan de jaarlijkse Open Dag van Trappers, 9 september) en Herner EV (14 en 16 september). De eerste wedstrijd van de hoofdronde van Oberliga Nord is voor Tilburg Trappers op vrijdag 21 september: dan speelt Tilburg uit tegen TecArt Black Dragons.

Foto’s Arie Leeuwesteijn