Terug naar Nieuws

Speelschema onder de loep

Het competitieprogramma voor de Oberliga Nord is bekend. Op vrijdag 21 september valt de eerste puck van het seizoen om 19.30 uur in Duisburg waar de plaatselijke Füchse de strijd aanbinden met Rostock Pirahnas.

De 13 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op zondag 3 maart 2019. De bovenste zes ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de postseason.

Twaalf dagen na het einde van het reguliere seizoen beginnen de play-offs waarbij nummer 1 uit Noorden speelt tegen nummer 8 uit het Zuiden, de runner-up uit het Noorden ontmoet nummer 7 uit het Zuiden enzovoort. Alle play-off ronden worden afgewerkt volgens het best-of-5 principe. De kampioen van de Oberliga is uiterlijk vrijdag 30 april bekend.

ZWARE TILBURGSE HERFST

Trappers begint de ijshockeyjaargang 2018-2019 tegen Erfurt en Harzer Falken. Het zwaartepunt van het programma ligt echter aan het begin van de herfst.  De ploeg van coach Bo Subr speelt in oktober tegen zes ploegen uit de top-8 van afgelopen seizoen waarvan vier keer buiten de stadsgrenzen. Op 5 oktober wacht Leipzig (uit) gevolgd door Hannover Scorpions (uit, 12 oktober), Hannover Indians (uit,  21 oktober), Essen (thuis, 26 oktober),  Halle (uit, 28 oktober) en op de slotdag van de maand thuis tegen Duisburg.

Opmerkelijk zijn voorts de laatste twee speelrondes voor de play-offs.  De drievoudig Oberliga kampioen bindt dan de strijd aan met Hannover Indians, (thuis) gevolgd door een home-and-home serie met Halle. Het reguliere seizoen wordt afgesloten met een bezoek aan de Gysenberghalle in Herne.

ELF MATINEEDUELS

Tien van de 24 thuiswedstrijden beginnen om  15.00 uur. De openingsface-off voor de elfde matineeontmoeting (op 7 oktober tegen Rostock Piranhas)  staat geprogrammeerd voor 17.00 uur.  Enkel Duisburg, Herne en twee keer Hannover Indians uit de top-8 van vorig jaar komen in de middag op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor.