Terug naar Nieuws

TRAPPERS BUIGT DIEP VOOR AARTSRIVAAL HANNOVER SCORPIONS

Trappers had vrijdagavond weinig te vertellen tegen aartsrivaal Hannover Scorpions. In de Ars-Arena werd het maar liefst 7 – 0 voor de thuisploeg. De Tilburgse gasten zullen volgende week gebrand zijn op revanche in eigen huis.

Door Arthur Ottenhof

Trappers moest het zien te rooien zonder captain Max Hermens, topschutter Branden Gracel en handenbinder Reno de Hondt. Dat beloofde op voorhand al een zwaar gemis te worden. Halverwege de eerste periode bleek dat ook waarheid door een goal van Dylan Wruck: 1-0.

Toch kon de Tilburgse equipe in eerste instantie goed mee in het spel van de thuisploeg. Daardoor zorgden ze samen voor een wedstrijd waarin het tempo hoog lag — en bij vlagen hoogstaand. In een powerplay vlak voor de eerste dweilpauze kreeg Wruck het weer op zijn heupen. Ditmaal schoot hij zeer fraai binnen voor zijn tweede van de avond: 2-0. Cedrick Andree had het nakijken. Zo sloeg Scorpions alvast een klein gaatje in aanloop naar het tweede bedrijf.

HARD INCASSEREN

Toen Trappers tegen een aantal straffen aanliep, nam de druk van de thuisploeg weer toe. In een van die powerplays was het Christoph Kabitzky die in één keer hard uithaalde: 3-0. Langzaam maar zeker keken de Tilburgse gasten tegen een steeds grotere achterstand aan.

Die voorsprong werd nog eens uitgebreid door een wel heel curieuze goal. Allan McPherson gleed met puck en al voorbij goalie Andree en dacht dat zijn kans verkeken was. Toen de puck echter tegen de boarding terugveerde, gleed het rubber pardoes op het achterbeen van Andree: 4-0. De gehele Scorpions-ploeg wist niet wat het overkwam, maar ze hadden wel degelijk een vierde goal gemaakt.

Louis Trattner wilde even later ook nog in aanmerking komen voor de mooiste goal van de wedstrijd. Zijn treffer — na snel samenspel met McPherson — was eveneens van grote schoonheid. Het deed Trappers louter pijn: 5-0.

VIZIER OP VRIJDAG

Ruud Leeuwesteijn — die in de derde periode mocht opdraven en zelf nog twee goals moest slikken — had het volgende te zeggen over de teleurstelling tegen de aartsrivaal: ‘We misten Max, Branden en Reno heel erg. Zij zijn nou eenmaal een groot deel van onze aanvallende productie. Ook moeten we zo veel mogelijk rushes voorkomen. Zij kwamen vaak met veel man op onze goal af. Onze verdedigers waren in dat geval niet allemaal terug. Je moet simpelweg die kansen zien te voorkomen in plaats van ze proberen af te stoppen. Een ploeg met kwaliteit als Scorpions maakt dat genadeloos af. Hopelijk keert een van de jongens die we vandaag misten komende vrijdag terug. Dan maken we meer kans. Nu is het aan ons om goed de beelden terug te kijken en scherp te analyseren wat er precies fout ging.’

Foto: Jörn Buschmann