Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS NEEMT HET OP TEGEN AARTSRIVAAL

Vanavond staat er een topaffiche op het programma in de Oberliga Nord. Trappers gaat op bezoek in Wedermark, om aan te treden tegen de Hannover Scorpions. Voor beide teams geldt dat bij winst de koppositie mogelijk is. Het zal daarom een spannende pot worden waarin veel prestige op het spel staat.

WINNING STREAK DOORBROKEN

Afgelopen zondag verloor Hannover Scorpions verrassend van Rostock Piranhas. In de eigen ARS-arena gingen twee punten in overtime mee naar Rostock. Daarvoor had Hannover een winning streak staan van zes wedstrijden. Het verlies betekende de vierde nederlaag dit seizoen. Daarmee staan de schorpioenen met 31 punten op de tweede plaats in de ranglijst, slechts een punt achter koploper Essen. Tilburg staat op zijn beurt weer 2 punten achter Hannover. Daardoor kan de wedstrijd van vanavond de stand bovenin aardig opschudden.

Scorpions coach Kevin Gaudet gaf na de wedstrijd tegen Rostock aan dat het geen makkelijke game was. “Normaal gesproken zouden we zo’n wedstrijd moeten winnen, maar het mocht niet zo zijn. We hadden moeite met de defensieve tactiek van Rostock. Het is altijd lastig winnen als ze met vijven voor de goal gaan staan.”

AARTSRIVAAL

Op de site van Hannover Scorpions wordt de wedstrijd van vanavond aangekondigd als spitzenspiel. Men spreekt over Tilburg als aartsrivaal. Een mooi compliment voor de Kruiken. Het wordt alleen wel hoognodig tijd dat Trappers weer eens aan het langste eind trekt. Het is acht wedstrijden geleden dat Trappers voor het laatst won van Scorpions. Dat was een 2-3 overtime uitoverwinning op tweede kerstdag 2021. Coach Kevin Gaudet: “mijn team zal vrijdag alles in het werk stellen om deze toptegenstander met succes te bestrijden. Ons doel is om vrijdag de toppositie terug te winnen.”

GOEDE GENERALE

Scorpions heeft een aantal spelers die het doeltje goed weten te vinden dit seizoen.

#11 Christoph Kabitzky is topscorer aan Duitse kant met 24 punten (12T-12A). In de vorige onderlinge ontmoeting maakte hij nog twee goals en 2 assists tegen Trappers.

Ook #9 Allan Mc Pherson gaat goed met eveneens 24 punten. Hij scoorde zeven keer en leverde maar liefst zeventien keer een assist af. Dat is er eentje mee als onze Branden Gracel die 16 assists achter zijn naam heeft staan. Inmiddels is ook D’Artagnan Joly de top tien binnengeslopen met 21 punten (7T-14A).

Trappers had afgelopen dinsdag een goede generale voor de pot van vanavond. Op Stappegoor werd Herford met 9-1 opgerold. Mede door een flitsende tweede periode, waarin zes keer werd gescoord, kon het telraam er weer bij worden gepakt. Het zal het vertrouwen van de manschappen van Doug Mason goed hebben gedaan. Dat zal zeker ook gelden voor Ties van Soest die een fraaie hattrick liet noteren. Het leverde hem ook nog de titel Man of the Match op. Hopelijk staat het Tilburgse vizier vanavond ook op scherp en kunnen ze, afhankelijk van Essen, de koppositie pakken in het hol van de leeuw.

Uit voorzorg werden dinsdagavond enkele spelers gespaard in de derde periode, zodat ze vanavond zeker kunnen spelen. Aldus Dennis ten Bokkel in de persconferentie na afloop.

Max Hermens zal nog niet op het ijs verschijnen. Verder ontbreken helaas ook Branden Gracel en Reno de Hondt in Hannover.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.