Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers verliest en wint in Schotsweekend

Fife Flyers vs. Tilburg Trappers

Zaterdag 16 september verloor Tilburg Trappers zijn eerste oefenwedstrijd tegen Fife Flyers in het Schotse Kirkcaldy, een club die ook dit jaar zijn 85e bestaan viert, met 3-1.

Fife Flyers is een club uit de hoogste Engelse liga, waar meerdere oud-Trappers spelers (Brett Bulmer, Bobby Chaumont, Kyle Just, Kris Hogg, Nico Suoraniemi, Justin Bekkerin, Jeff Trembecky, Steve Gatzos, Gerry Hudson en Gerry Hudson) gespeeld hebben.

Trappers speelde een goede wedstrijd, maar kreeg in de tweede periode 2 goals tegen. In de derde periode stopte Cedrick Andree een penaltyshot. Nadat Doug Mason zijn goalie van het ijs haalde en Trappers een Powerplay kreeg, was het Giovanni Vogelaar die de 2-1 maakte (58:42). Fife Flyers besliste de wedstrijd 44 seconden later met een Empty-netter.

Cedrick Andree werd Man of the Match

📸 Jillian McFarlane

Dundee Stars vs. Tilburg Trappers

📸 Derek Black / Dundee Stars

Zondag speelde Trappers zijn tweede oefenpartij tijdens het weekend in Schotland. Dit keer stond Ruud Leeuwestijn in het doel en was de tegenstander Dundee Stars, eveneens een club uit de Elite Ice Hockey League, de hoogste liga van het Verenigd Koningrijk. Dundee Stars bracht een team met 12 Canadezen, 3 Amerikanen en 5 spelers uit het verenigd Koninkrijk op het ijs.
Trappers  won deze wedstrijd met 1-2

In de eerste periode kwam Dundee in de 7e speelminuut (6:20) voor door een doelpunt van de Amerikaan Johny Walker. Trappers gaf goed partij en in de laatste minuut (19:11) wist D’Artagnan Joly de gelijkmaker in het net achter Dundee Star goalie Lucas Brine te werken.

In de tweede periode (32:01) bracht Mikko Virtanen Trappers op voorsprong. Met deze stand ging men ook de tweede theepauze in.

In de derde periode werd niet meer gescoord en was de overwinning een feit.

Aan Tilburgse kant werd Mikko Virtanen Man of the Match.