Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP MUGGENJACHT IN EERSTE DUEL VAN HET SEIZOEN

Na zes voorbereidingswedstrijden in de benen gaat Tilburg Trappers vanavond aan zijn negende Oberliga seizoen beginnen met een uitwedstrijd tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen. En meteen in deze eerste speelronden zullen onze spelers ondersteund worden door een flink aantal supporters, mede dankzij de supportersvereniging. Let’s go Tilburg…

PRE-SEASON

Coach Doug Mason was content met de gespeelde oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding. “De eerste oefenwedstrijden waren relatief eenvoudig. Maar om meer inzicht te krijgen heb je tegenstanders nodig die minstens gelijkwaardig of beter zijn.” Dat is Trappers gelukt in Schotland. Na een 4-2 nederlaag tegen FIFE Flyers werd afgelopen zondag met 1-2 gewonnen tegen Dundee Stars. “Je moet verliezen om te zien waar er nog zaken verbeterd moeten worden richting de seizoenstart. Gelukkig hebben we ook verloren, want je wil niet dat de spelers een vals gevoel van zekerheid krijgen tijdens de pre-season. Overall ben ik tevreden over de pre-season, maar we hebben nog genoeg te doen.”

Inmiddels is de muggenmepper van de Trapperssupporters al warmgedraaid nog voordat het officiële seizoen begonnen is. Tijdens de voorbereiding werd er immers twee keer tegen Moskitos Essen gespeeld. In Essen werd een ruime 1-6 overwinning geboekt en op Stappegoor ging Trappers met 2-3 onderuit. Trappers nieuwe aanvoerder #81 Max Hermens baalde van deze nederlaag. “We hebben niet ons normale niveau gehaald. En dan kun je van iedereen verliezen. In het weekend na de Schotlandtrip moet er een titelkandidaat staan. In die ambitie en in die status moeten we als team investeren” aldus Hermens.

NIEUWE GEZICHTEN

Naast de nieuwe hoofdsponsor MAX-ICT en nieuwe outfits zijn er op spelersgebied ook enige mutaties geweest tijdens de zomerpauze. #29 D’Argtagnan Joly #58 Branden Gracel #41 Jay Huisman en #43 Björn Borgman zijn de nieuwe gezichten dit seizoen. Wij wensen alle nieuwkomers een succesvol seizoen bij Tilburgs trots.

Bepaald geen nieuw gezicht in de selectie is #77 Reno de Hondt. Hij zal vanavond voor de 500ste keer uitkomen voor Tilburg Trappers. Een fraaie mijlpaal.

Bij de muggen uit Essen hebben ook meerdere wisselingen plaatsgevonden in de selectie van coach Danny Albrecht. Opvallend is dat Essen met 3 nieuwe imports volledig op de Letse toer gaat. Met Defence #77 Edmunds Augstkalns, Fowards #9 Sandis Zolmanis en #91 Elvijs Biezas haalt men bekende gezichten in huis. Zolmanis (Diez) en Biezas (Indians en Herne) waren vorig seizoen ook in de Oberliga te zien. Vooral Zolmanis draaide een goed seizoen met 75 punten in de Oberliga. De voorbereiding van Essen is wisselend verlopen met een aantal winst en verliespartijen. Waarschijnlijk gaan ze echter wel met een goed gevoel de competitie in na een 4-6 uitoverwinning bij Hannover Indians in hun laatste voorbereidingsduel. Dat laatste kan natuurlijk ook gezegd worden van onze kruiken, na de winst tegen Dundee Stars.

De wedstrijd in Essen begint vanavond om 20.00 uur en is Live te volgen via Sprade TV.