Terug naar Nieuws

Starbulls Rosenheim vs. Tilburg Trappers (3-4)

TRAPPERS LEEFT NOG NA ONGELOFELIJKE OVERWINNING IN ROSENHEIM

Het was vooraf duidelijk: beide ploegen ontlopen elkaar weinig. Twee keer trok Starbulls aan het langste eind. Maar de ijshockeyers van Doug Mason hielden hun belofte. Er komt in ieder geval nog één wedstrijd voor eigen publiek. In Rosenheim won het dankzij Sean Richards zeer knap met 3-4.

Door Arthur Ottenhof

Starbulls Rosenheim wist zich gesterkt door een uitverkochte arena van meer dan vijfduizend man. ‘Die Grüne Wand’ was luid aanwezig. Aan de opening van de wedstrijd was wederzijds respect af te lezen. Trappers had weliswaar twee nipte nederlagen geleden, waardoor dit direct een ‘do or die’-wedstrijd was; toch wist Rosenheim dat het geen makkie zou worden. Dat bleek ook toen Diego Hofland met een splijtende pass de hoek in werd gestuurd. Hij hield knap bezit van de puck en tegelijkertijd een goed overzicht op zijn teamgenoten. Delaney Hessels kwam in volle vaart aan en ramde de puck in de bovenhoek achter Andres Mechel: 0-1.

TAAIE STRAF

Starbulls liet de verrassende openingsscore niet zomaar zitten. Het antwoord kwam via een kiezelhard schot op de paal – een poging die Cedrick Andree alleen maar heeft gehoord. Daarna deed Raymond van der Schuit iets wat een forward doet bij verdedigen: een onbenullig en vooral onnodige overtreding maken. De refs legden de nadruk op de ferme check tegen het hoofd van Lukas Laub, waardoor zijn helm over het ijs tolde. Het betekende een matchpenalty voor Van der Schuit en een vijf minuten powerplay voor Rosenheim.

In die langdurige powerplay was het al snel raak voor de thuisploeg van coach Jari Pasanen. Publiekslieveling Tyler McNeely was er als de kippen bij op een afvallende puck. Hij ving het rubber en haalde hard uit – daardoor had de reeds liggende Andree geen kans meer: 1-1. Toch was het aan diezelfde Canadese goalie en een geconcentreerde defensie te danken dat Trappers met een gelijke tussenstand ging rusten. Die rust was nodig voor de volgende twee periodes. Koppen d’r bij houden, was het devies.

STARBULLS’ EFFICIËNTIE

Starbulls was duidelijk van plan het vijfluik in drie wedstrijden te beslissen. Lukas Laub, de speler die zo ongelukkig gecheckt werd, mikte op de paal. De druk bleef enige tijd op de ketel. Totdat Rosenheim twee penaltykills achter elkaar kreeg. Daarin leek Mikko Virtanen te profiteren, maar Mechel lag knap in de weg van de Fin.

Toen Trappers’ powerplays weer verleden tijd waren, leek de thuisploeg te scoren. Maar na herhaling bleek het rubber alleen beide palen te hebben geraakt – en in de tussentijd balanceerde het op de doellijn. Kein Tor dus. Drie minuten later was het wél raak. Een onetimer van afstand werd licht getoucheerd door Norman Hauner: 2-1. Even later werd het ook 3-1. Bradley McGowan profiteerde van gemakzuchtig wegwerken van Andree. Hij hoefde de puck alleen naast de goalie te mikken: 3-1. Door de twee fikse klappen leek Trappers even in de touwen te hangen. Maar de Tilburgse manschappen mochten vertrouwen houden. Alles aan deze kwartfinale werd immers op details beslist.

VOGELAARS VEERKRACHT

Dat niets nog beslist was, knoopte Gio Vogelaar ook in zijn oren. Met een onhoudbare onetimer zette hij Trappers zomaar in de achtervolging: 3-2. Zijn wapen werd eens te meer omgezet in goud. En terwijl Reno de Hondt en Virtanen moesten brommen, leek de 5-tegen-3 de nekslag te worden voor Trappers. Maar niets was minder waar. Het overleefde de dubbele powerplay van Starbulls. Sterker nog: Vogelaar was wéér dichtbij. Zijn pegel scheerde net langs de goal van Mechel. Vlak daarna probeerde Vogelaar het simpelweg weer. Want met zijn veerkracht zat het wel goed. En ook dit keer had Mechel totaal geen antwoord op het kiezelharde schot van Trappers nummer 5. Hij schoot zo hard raak dat de bidon van Mechel een sprong in het luchtledige deed: 3-3.

Starbulls stond perplex. En wist zich geen raad met de ommekeer van Trappers. Het probeerde wel van alles, maar niets lukte eigenlijk meer. Achterin schutterde de defensie van Rosenheim met een slechte breedtepass. Sean Richards versnelde, onderschepte en omspeelde Mechel: 3-4. Hij schreeuwde het uit. Trappers was herboren. Starbulls probeerde met een empty net nog overtime uit het vuur te slepen, maar zelfs dat lukte niet meer. Daardoor speelt de ploeg van Doug Mason aanstaande dinsdag een vierde game tegen Rosenheim. Want, zo zei de commentator beduusd, met hoorbaar sentiment voor Starbulls: ‘Trappers leeft nog.’

 Sean Richards, maker van de winnende goal, over zijn wedstrijdbeleving:

‘Ik werd bedolven onder de jongens. Ze waren zo ontzettend blij met de goal. Zelf moest ik snel handelen. De verdediger verloor de puck en ik wist wat me te doen stond. Dat dit de winnende was, maakt het wel extra lekker. En we weten dat we heel goed kunnen spelen. Dat lieten we vanavond zien tegen een ploeg die vijfduizend man achter hen hadden staan. Thuis hebben we de volledige support nodig van onze fans. Dan heb ik er het volste vertrouwen in dat we het nog helemaal om kunnen draaien!’

KAARTVERKOOP DINSDAG 4 APRIL

Inmiddels is de kaartverkoop voor Game 4 van dinsdagavond april 2023 gestart. Seizoenkaarthouders hebben nog tot 3 april 2023 20:00 uur de tijd om hun eigen plaats veilig te stellen. Vanaf 21:00 uur gaan de niet gereserveerde kaarten in de vrije verkoop. Wil je erbij zijn ben dan snel!!!!

Stand in de overige kwartfinale series (* geplaats voor halve finale)

Hannover Scorpions* – SC Riesersee: 3-0
Blue Devils Weiden* – EC Hannover Indians: 3-0
Saale Bulls Halle – Deggendorfer SC:  2-1

Foto: Ludwig Schirmer/ Peter Lion
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie