Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: Tilburg Trappers vs. Starbulls Rosenheim (Game 4)

TRAPPERS NA GEWELDIGE COMEBACK WEER BACK ON TRACK

Na een intense strijd in en tegen Rosenheim die met 3-4 gewonnen werd, maakte Tilburg Trappers afgelopen zondag zijn reputatie maar weer eens waar. Wij gaan door waar anderen stoppen… Vanavond in Tilburg is Game 4 en we hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat het een geweldige match gaat worden.

#7 LICENCE TO KILL

Dit nummer speelde een beduidende rol in de wedstrijd van gisteren en wellicht ook vanavond. 007 is bij de meesten van u wel bekend. #7 is zeker op Stappegoor ook een begrip. Drager van Tilburgs rugnummer 7 is Alexei Loginov. Hij speelt al sinds 2009 onafgebroken in Tilburg, met uitzondering van het seizoen 15/16. Toen speelde hij een seizoen voor het Russische Zauralie Kurgan. Na een schorsing van vier wedstrijden mocht hij in game 3 weer het ijs op. Doug Mason gaf in de persconferentie aan dat hij verheugd was met de terugkeer van sterkhouder Loginov.

Logi had zeker een bijdrage in een mooi staatje pennaltykilling. Eerst al in de eerste periode waarin Rosenheim in een 5 minuten durende powerplay slechts een keer wist te scoren. In de derde periode werd een powerplay van 3 op 5 ook onschadelijk gemaakt. Daarna doofde het vuur bij Rosenheim en konden de Trappers doordrukken naar de overwinning.

Bij Rosenheim werd de #7 Klemen Pretnar juist gemist. De geroutineerde 105-voudig Sloveens international kon niet meespelen vanwege een blessure. De 36-jarige Pretnar is een belangrijke schakel in de Duitse verdedigingen en hij werd in de persconferentie door coach Pasanen nog omschreven als hun beste speler. Het niet meespelen van Pretnar bood dan weer wel kansen voor #87 Brad Mc Gowan. Hij stond dit keer wel als derde import op de sheet. Mc Gowan liet zich meteen gelden, door na 38 minuten de 3-1 voor Rosenheim aan te laten tekenen. Forward #28 Dominik Kolb keert na een wedstrijd schorsing weer terug in het team.

MOOI STAALTJE VEERKRACHT

Het was gisteren fijn om Trappers fan te zijn. Ga er maar aanstaan om in het hol van de leeuw er vandoor te gaan met de dik verdiende overwinning. Want dat is wat de kruiken deden in Rosenheim In de uitverkochte Rofa-arena streden ze ook nog tegen 5000 uitzinnige Rosenheim fans. Het was mooi te zien dat er een prachtige blauwgele vlek te zien was op de tribunes. Het was de lange reis dik waard voor de trouwe Trappers supporters.

Trappers stond in wedstrijden met 2-0 nog achter en in game 3 na P2 met 3-1 achter. Coach Mason vroeg na de tweede periode in de kleedkamer of zijn spelers nog 3 goals konden scoren. Alle spelers riepen JA, en ze maakten deze woorden in de derde periode waar. Mason was er achteraf trots op. ”Ik neem mijn hoed af voor de jongens. Ze hebben gestreden tot het einde”. En zo blijkt maar weer dat in play-offs hockey alles mogelijk is.

Vanavond gaan wij met een vol Stappegoor achter onze mannen staan. Samen gaan we ervoor zorgen dat de bus deze week nog een keer naar Rosenheim mag rijden. Jetzt geht’s los…

Johnne de Bonth en Raymond van der Schuit zijn geschorst. Verder is de selectie compleet.

De puckdrop is vanavond 20.00 uur in ijsstadion Stappegoor. Wil je er bij zijn er zijn nog kaarten beschikbaar.