Terug naar Nieuws

Herforder EV vs. Tilburg Trappers (0-5)

VIERDE SHUTOUT ANDREE BIJ RUIME ZEGE IN HERFORD

Tilburg Trappers deed vrijdagavond wat van hen verwacht mocht worden. De geelblauwe formatie speelde zeer volwassen en won verdiend met 0-5 van Herforder Ice Dragons.

Tijdens de persconferentie na afloop sprak coach Doug Mason lovende woorden over de youngsters Chay Schults en Marvin Timmer. ‘Vanwege de absentie van Noah (Muller) en Gio (vanni Vogelaar) draaide Chay volledig mee. Hij speelde onverschrokken, vol zelfvertrouwen en had in elke situatie de juiste oplossing. Hetzelfde gold voor Marvin. Hij begon het seizoen als dertiende aanvaller, maar door blessures en schorsingen heb ik al vaak een beroep op hem moeten doen. Dat zie je terug in zijn spel. Hij gaat met sprongen vooruit.’

VIERDE SHUTOUT

Naast de al gememoreerde Muller en Vogelaar moesten ook de aanvallers Ties van Soest, Wouter Sars en Tijn Jacobs verstek laten gaan. Brett Bulmer kwam wel in actie. De Canadees kreeg vorige week zondag in de tweede periode van de uitwedstrijd tegen Erfurt de stick van Eric Wunderlich in het gezicht. Met een vol vizier verscheen Trappers nummer 92 op het ijs in Herford.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de gastheren voor de twaalfde keer sinds hun entree in de Oberliga Nord door Tilburg aan de kant zouden worden gezet. Sterker nog, in de eerste periode was het team van trainer Milan Vanek gelijkwaardig aan Trappers. Maar Dominik Patocka, Andre Gerartz en clubtopscorer Rustams Begovs moesten allen hun meerdere erkennen in Trappers-goalie Cedrick Andree.

De Nederlands-Canadese sluitpost hield voor de vierde maal deze ijshockeyjaargang zijn doeltje schoon. Enkel Brett Jaeger (Hannover Scorpions) kan meer ‘clean sheets’ overleggen. Voor de 40-jarige keeper staat de teller na 41 ontmoetingen op 5 shutouts. Zondagmiddag komt de (gedeelde) nummer 3 in dit nevenklassement (Timo Herden) op bezoek in IJssportcentrum Stappegoor waar Trappers vanaf 15.00 uur de sticks kruist met Saale Bulls Halle.

GEDULDIG

Tilburg bleef in het middenstuk geduldig wachten op de kansen die zouden komen. Uit één van de mogelijkheden zette Max Hermens de bezoekers op voorsprong. Beide ploegen leken met 0-1 de tweede pauze in te gaan totdat Diego Hofland één tel voor de dweil het tweede Trappers-doelpunt voor zijn rekening nam. Na een gewonnen face-off door Mikko Virtanen zwiepte de Rotterdammer het bevroren rubber achter de uitblinkende Kieren Vogel.

Deze mokerslag kwamen de ‘IJsdraken’ niet meer te boven. Gesteund door de voorsprong kon Trappers achteroverleunen en moest de thuisclub komen. Het raffinement in de aanvallen ontbrak echter. Drie doelpunten van Tilburgse makelij (Max Hermens, Brett Bulmer en Raymond van der Schuit) binnen 156 seconden zorgden ervoor dat men een speld kon horen vallen in de imos Eishalle ‘Im kleinen Felde’. De laatste van Van der Schuit betekende de tweehonderdste goal voor Trappers dit seizoen.

TACTISCH STERK

Coach Doug Mason was verguld met de zege op de nummer 11 in de Oberliga Nord. ‘We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld’, sprak de ervaren oefenmeester voldaan. ‘Alles wat ik van de spelers heb gevraagd, hebben ze uitgevoerd. Ze hebben vanaf de eerste tot de laatste minuut tactisch sterk gespeeld. Ik ben trots op mijn ploeg.’

Foto: Jürgen Feyerabend