Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Trappers vanmiddag in een nek-aan-nek tegen Saale Bulls Halle

Tilburg speelt vanmiddag tegen Saale Bulls Halle in een nek-aan-nek gevecht voor de tweede plaats in het klassement. De stevige stierennekken van Halle blijken al seizoenenlang een geduchte tegenstander van Trappers Het belooft dus een heel spannende strijd te worden op Stappegoor deze zondagmiddag.

Het is spannend aan de top van het klassement. De eerste plek is al bekend; niemand gaat Hannover Scorpions daar nog van verdrijven. Maar wie uiteindelijk op de tweede plaats eindigt, is zoals ze dat in het Duits noemen ‘eng’. Tilburg staat na 44 gespeelde wedstrijden op de tweede plaats met 97 punten. Saale Bulls (plaats drie – uit 45 wedstrijden) en Hannover Indians (plaats vier – uit 44 wedstrijden) hebben beide 94 punten. Kortom, Trappers moet winnen vandaag!

PROGRESSIE

Doug Mason zei afgelopen vrijdag de tweede plaats een mooie prestatie te vinden van zijn team. “Ik had in september nooit gedacht dat wij nu op plaats twee zouden staan. Het team heeft wat dat betreft ontzettend veel progressie gemaakt gedurende dit seizoen.” De trotse coach keek ook tevreden terug op de wedstrijd tegen Herford vrijdagavond. “Alles wat ik van de spelers heb gevraagd, hebben ze uitgevoerd. Ik ben trots op mijn ploeg.”

TACTIEK

Terugkijkende naar de laatste keer dat Tilburg tegen Saale Bulls Halle speelde, op 11 december, was Mason ook heel trots op zijn team. Toen won Trappers namelijk in Halle met 1-3. “We zagen voor de wedstrijd de opstelling van Halle en daar hebben we onze tactiek op aangepast,” zei Mason. De tactiek: blijf de puck diep spelen zodat hun verdedigers zich continue weer moeten omdraaien om de puck te halen en speel dan op het lichaam. “Het doel was om Halle op die manier zo moe te krijgen, dat we in de derde periode konden winnen. En dat is ook precies wat er gebeurde.”

KLEINE FOUTJES WORDEN AFGESTRAFT

Afgelopen vrijdag won Halle thuis van Herner EV met 6-1. Coach Marius Riedel was uiteraard tevreden over het eindresultaat, maar benoemde toch nog de kleine foutjes van zijn team in de derde periode. “We moeten zestig minuten lang geconcentreerd en tot in de details blijven spelen. Dat wordt zondag tegen Tilburg anders direct afgestraft. We zullen hard moeten werken en alles goed moeten doen.”

JORDAN KAPLAN

Inmiddels is er een aardige waslijst op te stellen qua nieuwe aanwinsten voor Halle sinds de laatste confrontatie tussen Trappers en Saale Bulls. Voor Mathieu Tousignant is het vanwege een ernstige blessure einde seizoen. In zijn plaats is Jordan Kaplan gehaald. De 25-jarige Amerikaan komt uit de ECHL en Halle is zijn vijfde club dit seizoen. Of hij vanmiddag voor het eerst in actie zal komen, kon Riedel vrijdagavond nog niet vertellen. “Schauen wir mal…”

MEER AANWINSTEN

Andere nieuwelingen zijn de Rus Pavel Andeev, afkomstig uit het jeugdteam van Kassel Huskies, en goalie Justin Köpf. Andeev speelde vrijdagavond voor het eerst in het roodzwarte tenue van Bulls en scoorde ook direct zijn eerste goal. Sebastian Albrecht heeft zijn schouder ontwricht en mag de komende weken niet trainen. De 20-jarige Köpf komt daarom vanuit Deggendorfer SC naar Halle.

TIJN JACOBS IS BACK IN TOWN

Tijn is terug bij de wedstrijdselectie na een lange revalidatieperiode. Of hij vandaag daadwerkelijk in actie komt is nog niet zeker. Op 18 februari 2022 speelde hij voor het laatst mee tegen Diez Limburg. Jacobs noteerde daar een assist bij de 1-0 van Ties van Soest. In de 41e minuut kreeg Jacobs een check en moest hij geblesseerd het ijs verlaten. Vorige week zondag maakte hij na 338 dagen zijn rentree bij het Trappers Eredivisie team. In de wedstijd tegen Zoetermeer die met 16-0 gewonnen werd, scoorde Tijn driemaal. Dus het torinistinct is hij zeker niet kwijtgeraakt. Jacobs sluit op een mooi moment aan zo richting de play-offs. Zo kan hij in de laatste wedstrijden van de hauptrunde nog ritme opdoen om er weer volledig te staan als het om de knikkers gaat.

De volgende spelers van Tilburg Trappers spelen niet mee: Ties van Soest, Wouter Sars, Noah Muller en Giovanni Vogelaar.

Wil je deze absolute Oberligatopper van een wedstrijd bijwonen vanmiddag? Dat kan! Er zijn nog kaarten beschikbaar. De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur.