Terug naar Nieuws

ESC Wohnbau Moskitos Essen – Tilburg Trappers (0-4)

Na een korte pauze gaan we dan weer !!

Na bijna een week pauze begon het team van Tilburg Trappers vandaag aan een reeks  van 9 wedstrijden in tijdsbestek van 21 dagen.

Tilburg Trappers serveerde zichzelf tweede kerstdag een heerlijk toetje. De formatie van coach Doug Mason won, zonder de afwezige Danny Stempher, Brett Bulmer, Tijn Jacobs en Noah Muller, met 0-4 van Moskitos Essen.

Met goals van Mikko Virtanen(7 min), Ties van Soest(23 min), Reno de Hondt(28 min), Sean Richards(30 min) en de derde shutout voor Cedrick Andree, werd de winning streak uitgebreid naar negen gewonnen wedstrijden op rij.

Tijdens de persconferentie zei Doug Mason dat de eerste 5 minuten Moskitos Essen beter startte dan Trappers. Door echter het voortreffelijk keeperswerk van Cedrick Andree (2 of 3 goede reddingen), kwam men die tijd door en vanaf de 6e-7e minuut was Trappers beter bij de les, kon er tempo worden gemaakt en werd er goed gespeeld. Het sterke punt van het team was de “backpressure” vanavond. Als Essen over onze blauwe lijn kwam waren we telkens met minsten 1 man meer erbij.  De laatste 5-6 wedstrijden, is Trappers attenter bij een counter van de tegenstander en wordt er weinig weggegeven, zo ook vanavond.

Door het verlies van Hamburg thuis tegen de Scorpions is Trappers geklommen naar plaats 2 op de ranglijst. Het staat na 33 wedstrijden met 73 punten gelijk met Halle, dat 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Hamburg is gezakt naar de 4e plaats met 72 punten uit 34 wedstrijden.

Trappers speelt deze week nog 2 wedstrijden thuis (28 en 30 december 2022). In het Nieuwe jaar volgen er dan nog 3 thuiswedstrijden (3, 6 en 8 januari 2023)

Het verslag van deze wedstrijd is te lezen in het Brabants Dagblad.