Terug naar Nieuws

GAMEDAY: ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Kerstmis in Essen voor Tilburg Trappers

Het Nederlandse klimaat zorgt over het algemeen voor een muggenvrij kerstfeest. Toch zal Tilburg Trappers deze tweede kerstdag de muggen van zich af moeten slaan in de wedstrijd vanavond tegen ESC Wohnbau Moskitos Essen.

Na het kerstmaal volgt het toetje. Het zou de spreekwoordelijke kers op taart zijn als Trappers vanavond in Essen wint en zo de winning streak uitbreidt naar negen gewonnen wedstrijden op rij. “We are happy with the winning streak!” zei Mikko Virtanen vorige week breed lachend in gesprek met FaceOff na de wedstrijd tegen Füchse Duisburg.

VERANTWOORD

De reeks staat niet alleen voor een karrevracht aan gewonnen punten, maar ook voor de groei van het team. “We speelden ‘okay’ ijshockey voor we begonnen aan deze winning streak, maar niet zo goed als nu,” legt Doug Mason uit. De coach noemt het spel van zijn team niet alleen volwassener maar ook verantwoorder. “Het maakt niet uit hoe goed of slecht de tegenstander is, het is belangrijk dat je verantwoord met de puck om gaat.”

MENTALE VOORBEREIDING

Moskitos Essen is bezig met een minder leuke reeks: zij verloren vrijdag nog met 5-2 in Herne. Dat was de vijfde nederlaag op rij. Wat overigens geen reden is om het spel vandaag met dezelfde nonchalance aan te gaan als de vorige keer dat we tegen Moskitos speelden. Toen won Trappers weliswaar met 2-3, maar het was vooral goalkeeper Cedrick Andree die de Tilburgers in het spel hield. “Essen heeft een sterk team dat op hoog tempo kan spelen en bereid is om één op één het duel aan te gaan. Je kunt getalenteerde spelers op het ijs hebben staan, maar het is belangrijk dat ze willen strijden voor die puck,” aldus Mason.

NIEUWE NAMEN

Nog geen vier weken geleden speelden de twee teams nog tegen elkaar, maar sindsdien is er toch het een en ander gebeurd bij Moskitos. Sam Coatta schoot de laatste keer dat Trappers tegen Moskitos speelde nog raak voor Essen, maar heeft de club inmiddels verlaten voor het Zwitserse EHC Winterthur. En Mitch Bruijsten staat inmiddels weer op het ijs na zes wedstrijden geschorst te zijn geweest nadat hij tegen Rostock Piranhas met zijn stick de tanden uit het gezicht van Matt Barry tikte. Vers van de pers is het nieuws dat er twee nieuwe muggen zijn. Maximilian Herz is overgekomen van EG Diez-Limburg en de importplek van Coatta wordt opgevuld door de Canadese verdediger Devon Daniels, afkomstig van Dundee Stars in Schotland.

STRIJD AANGAAN

Dus Trappers weet wat het te doen staat (behalve misschien een extra sterke gebitsbeschermer in doen) wil het de negende wedstrijd op rij winnen: mentaal voorbereiden, verantwoord spelen en de strijd om de puck aangaan!

Voor zover bekend is op moment van schrijven, spelen vanavond Noah Muller en Tijn Jacobs niet mee. De wedstrijd begint om 18.30 uur en is live te volgen via SpradeTV.