Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (2-5)

Trappers beslist duel rijkelijk laat bij Diez

Zondag ging Trappers op bezoek bij Diez-Limburg. Het moest uiteindelijk nog diep gaan om Diez opzij te zetten. Uiteindelijk werd het 2-5.

Door Arthur Ottenhof

Het uitduel tegen Diez begon stroef voor Trappers. Al gauw gaf de Tilburgse ploeg twee vroege powerplays cadeau. Vooraf werd nog verteld dat men moest oppassen voor de Letse lijn van Diez. Toch waren het voornamelijk de straffen die op een slordige manier geïncasseerd werden.

Het was dan ook beduidend anders dan de 14-3, de eerdere wedstrijd tussen beide ploegen die uitmondde in een monsterscore. Diez was beduidend beter, maar Trappers ook aantoonbaar minder in vorm.

EERSTE KANSEN

Diego Hofland mikte het rubber op de paal na zo’n zeven minuten. Dat betekende de eerste echte kans voor Trappers. Maar Niko Lehtonen was er als de kippen bij toen een puck na een afstandsschot voor de neus van goalie Ruud Leeuwesteijn bleef liggen: 1-0 voor de thuisploeg. Toen de teruggekeerde Brett Bulmer nogmaals in de fout ging, samen met Lauris Bajaruns, speelden de ploegen vier versus vier. Het leverde ondanks de ruimte op het ijs alleen een paar dreigende demarrages op. Lang leek het dus een mislukte eerste periode te worden. Totdat Reno de Hondt met een stoïcijnse solo wat terug deed namens Trappers: 1-1.

GELIJK OP

Trappers bleek wakker geschud in de in de rust. Na een ruime minuut kon er een paar spelers vandoor in een vlugge counter. Diego Hofland was een van die spelers. Hij bleef zeer kalm en schoof de puck beheerst binnen. Ondertussen kreeg een van de referees een stick tegen z’n gezicht. Toch liet een van de drie gevaarlijke Letten het er niet bij zitten. Egils Kalns schoot met scherp nadat hij knap werd aangespeeld. Vrijwel recht voor Leeuwesteijn haalde hij schuin en hard uit: 2-2. De Tilburgse gasten leken weer terug bij af, maar het spel was wel degelijk beter dan in de eerste periode. Het bood hoop voor de staart van de wedstrijd.

OPPORTUNISTISCH

Beide ploegen speelden in het laatste bedrijf zeer opportunistisch. Daardoor vielen er gaten en ging het van hot naar her. In een van die sprints werd Bulmer getorpedeerd, waarbij zijn helm afvloog. Het bleek het startsein voor hem om de 2-3 te maken, in diezelfde wirwar die de periode zo erg vorm gaf. Vlak daarna vond de ploeg van Doug Mason het wel mooi geweest. Na Hofland gaf Jordy van Oorschot de definitieve mokerslag. 2-5. Punten in de tas. Trappers moest dieper gaan dan normaal tegen Diez, maar wist het net vijfmaal te vinden. Dat bleek genoeg voor de punten en voor een nieuwe dosis vertrouwen.

Foto: Manuel Enderich
(@manus.bilder)
Wedstrijdsheet
Samenvatting