Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Diez met de wens Icerockets opnieuw te verslaan

Nog niet eerder won Diez-Limburg van Tilburg Trappers. Sterker nog, aan het begin van dit seizoen veegde Trappers de Icerockets met 14-3 van het ijs. Kan Diez vanavond iets terugdoen tegen Trappers? Of is Tilburg een te groot obstakel en nemen we de winst mee naar huis vanavond?

Trappers staat momenteel op de zesde plaats in de competitie. Ondanks dat Diez de vorige keer met zo’n grote score werd verslagen, staan de Limburgers niet veel lager dan Tilburg: namelijk op de achtste plaats. Trappers heeft dertien zeges op naam staan, Diez twaalf. Coach Andrej Teljukin ziet de wedstrijd van vanavond dan ook positief tegemoet. “Natuurlijk zijn we de vorige wedstrijd niet vergeten, maar elke spel begint weer met 0-0 en we gaan alles geven vandaag!” Over het nieuws dat Brett Bulmer terug bij Trappers is, zegt Teljukin: “Tilburg heeft vier aanvalslijnen die eigenlijk niet voor elkaar onderdoen. Alle spelers zijn technisch zeer sterke en uitstekende schaatsers. Met Brett Bulmer zijn ze nu nog flexibeler en kunnen ze nog breder spelen. Aber jedes Spiel muss erst einmal gespielt werden!”

BONUS BULMER

Bulmer is de vierde importspeler voor Trappers, maar er kunnen er per wedstrijd maximaal drie ingeroosterd worden. “Mijn ervaring is dat het zichzelf oplost,” zei Doug Mason afgelopen vrijdagavond over de keuze wie er dan op de sheet zal staan. “Er is altijd wel iemand geblesseerd of geschorst of iets dergelijks. Dat we nu vier importspelers hebben is echt een bonus en ik denk dat het ons zeker zal helpen.”

BUSINESS-LIKE

Afgelopen vrijdag verloor Trappers in eigen huis van Icefighters Leipzig met 2-5. Een verdiend verlies, aldus Mason, die onder de indruk was van het kansencreëerende Leipzig. “Op een of andere manier zijn wij ‘not business-like enough’ om de puck achter in het net te schieten. We hebben kansen genoeg, maar we weten ze niet te verzilveren.” Of het Tilburg vanavond zal lukken, moet nog blijken. Een leuke fun fact is dat Diez-Limburg nog nooit eerder van Trappers heeft kunnen winnen.

KALNS-ZOMARIS-BAJARUNS

Nog even aandacht voor het Letse trio dat de eerste lijn vormt van EGDL. Egils Kalns, Lauris Bajaruns en Sandis Zomanis zijn op dit moment samen goed voor 113 punten met in totaal 74 goals. De 33-jarige Bajaruns kwam maar liefst 29 keer uit voor het Letse nationale team, werd met Olimp Riga nog landkampioen en verzamelde afgelopen twee seizoenen bij Riga en HK Mogo in totaal 81 punten.

‘WUNDERTÜTE’

Naast de doorgewinterde Letse kwaliteiten, is Diez-Limburg een mix van veteranen en vooral veel jonge spelers. In het Duits wordt het team een ‘Wundertüte’ genoemd: een grabbelton aan talenten. En zoals dat gaat bij een grabbelton is niet bekend wat de uitkomst zal zijn. Hopelijk grabbelt Tilburg vanavond echter goed raak en neemt Trappers de punten mee naar huis!

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur en is live te volgen via SpradeTV. Voor Trappers spelen de volgende spelers vanavond niet mee: Tijn Jacobs, Noah Muller en Mikko Virtanen. Ook Jonne de Bonth ontbreek in verband met een schorsing.