Terug naar Nieuws

DEVILS DOET DEUR NAAR FINALE DEFINITIEF DICHT VOOR TRAPPERS

Trappers had zondagavond in Weiden een laatste mogelijkheid om zicht te houden op een finaleplek. Die kans bood Weiden de gasten niet meer. Het nam definitief afstand in de best-of-seven-serie door in vijf wedstrijden met 4-1 te winnen. Daarmee zit het seizoen voor Trappers erop.

Door Arthur Ottenhof

Ook de vijfde game tussen Weiden en Tilburg ontsprong op supersonische snelheid. Zowel Marco Wölfl als Cedrick Andree werd al vroeg getest. Na een zestal minuten besloot Ribnitzky van afstand te vuren. Zijn schot ging over de goal van Andree, maar Neal Samanski was degene die het snelst reageerde op de terugglijdende puck. Hij werkte binnen en zette Blue Devils daarmee op voorsprong: 1-0.

Maar Trappers was niet naar Weiden afgereisd om al bij voorbaat op te geven. Een haarscherpe voorzet van Alexei Loginov bereikte een afwachtende Diego Hofland, die goed geposteerd stond. De normaal zo potdichte verdediging van Weiden had Trappers nummer 66 wonderwel over het hoofd gezien: 1-1. Beide ploegen hielden elkaar goed onder de druk, waardoor er met ieder een goal voor het eerst werd gerust.

REACTIE CAPTAIN HERMENS

Max Hermens sprak na afloop met trots in zijn stem. In de kleedkamer heerste eerst natuurlijk teleurstelling — dat is inherent aan de sportman. ‘Maar komende week gaat het besef wel komen dat we trots mogen zijn’, zei de captain. Wat hem vooral is bijgebleven, is dat Trappers zich weer kan meten met de grote ploegen. ‘Tweede worden en de halve finale halen is voor nu het hoogst haalbare gebleken, maar ik geloof erin dat we volgend seizoen nog meer kunnen groeien.’

Terugkijkend op de serie met Blue Devils is hij realistisch. ‘Tegen dit soort teams moet je alledrie de perioden top zijn. De vloek van het middenstuk zat ons dit seizoen wel achterna. Daar moet verbetering in komen, wil je dit soort tegenstanders ook verslaan.’

Tot slot verplaatste hij zich in de fans, die voor een enorme steun zorgden dit seizoen. ‘Ik denk dat de fans ook trots op ons zijn. Wij hebben thuis weten te winnen van Weiden — en we werden tweede achter een ijzersterk Scorpions. Ik wil hen namens het team bedanken voor alle support.’

GEVREESD MIDDENSTUK

Net als vrijdag in Tilburg werd Weiden sterker in het tweede bedrijf — en Trappers zwakker. Bij de eerste de beste powerplay kon Luca Gläser geduldig aannemen en gericht raak schieten: 2-1. Even later was diezelfde Gläser aangever bij de goal van Tomas Rubes. Laatstgenoemde bleef ijskoud voor de neus van Andree en verschalkte hem met een nuttige sleepbeweging: 3-1. Weiden bleef op zoek naar de definitieve nekslag. Het wilde zichtbaar doordrukken. Robert Hechtl gaf een laatste zetje, zodat Andree kansloos was: 4-1. En als klap op de Weidense vuurpijl was Fabian Voit erg alert bij een face-off. Hij schoot door een woud van benen de vijfde duivelse goal achter de Trappers-goalie.

Het deed coach Mason ertoe besluiten om een keeperswissel toe te passen. Ruud Leeuwesteijn mocht acte de présence geven. In een poging nog voor de buzzer een tweede Trappers-goal te maken, verliet Leeuwesteijn tijdelijk weer het ijs. Dat kwam de Tilburgse gasten bijna duur te staan, maar ditmaal had Weiden het vizier niet op scherp. Evenzeer was het middenstuk een geliefd gedeelte voor Weiden — en een gevreesde voor Trappers.

NIKS UIT HOGE HOED

Wat had de ploeg van Mason nog in petto? Als het nog iets wilde, moest het in ieder geval vroeg in de laatste periode scoren. Dat lukte niet. Ook Weiden leek het rustiger aan te doen. Toch kwam er nog een zesde goal, toen Tyler McPhee-Ward het eindstation was van een snelle aanval. Na twee vlotte passes en een schot lag het rubber achter Leeuwesteijn. Oude bekende Nardo Nagtzaam deed zijn voormalige ploeg ook nog pijn door de zevende voor Weiden te maken. Elke realistische hoop was hierdoor voorgoed verdwenen. Tot slot deed Tom Schwarz in de laatste minuut nog een extra pijnlijke duit in het zakje. In de finale neemt Blue Devils het op tegen Hannover Scorpions — dat eveneens met 4-1 in vijf wedstrijden afrekende met de Heilbronner Falken.

AFSLUITING VAN HET SEIZOEN

Het seizoen is voor Tilburg Trappers helaas ten einde gekomen na de halve finale uitschakeling tegen de Oberliga-Süd-Meister, de Blue Devils uit Weiden.
De Supportersclub organiseert a.s. 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝟭𝟮 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟰 een 𝗮𝗳𝘀𝗹𝘂𝗶𝘁𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 met o.a. de 𝗧𝗿𝗮𝗽𝗽𝗲𝗿𝘀 𝗴𝗮𝗺𝗲-𝘄𝗼𝗿𝗻 𝘀𝗵𝗶𝗿𝘁 𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗻𝗴 en uitreiking van 𝗱𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗮𝘄𝗮𝗿𝗱𝘀. Natuurlijk zijn ook de spelers en staf van Tilburg Trappers aanwezig op deze avond.

BEDANKT VOOR JULLIE STEUN

De play-offs zijn dus helaas voorbij voor Tilburg Trappers, maar wat heeft het team gestreden en wat hebben we genoten van het spel, entertainment en alle fans! Trots dat we de halve finale hebben bereikt!

Alle sponsoren, supporters, vrijwilligers en iedereen die Trappers heeft gesteund, bedankt!