Terug naar Nieuws

ALL OR NOTHING VOOR TRAPPERS

Vanavond speelt Tilburg Trappers voor de derde keer in Weiden tegen de lokale Blue Devils. Het is all or nothing voor de Blauwgelen om uitschakeling in de play-off serie te voorkomen. Lukt het nog een keer om de rug te rechten en de Duiveltjes eindelijk te verschalken in eigen arena?

FIGHTING SPIRIT

Er is een ding waar de Trappers fans altijd op kunnen rekenen en dat is een enorme fighting spirit in de selectie van de manschappen van Doug Mason. Hij was achteraf blij met hoe zijn team presteerde op Stappegoor. “They came out with their hearts en left it there.”

Ook captain Max Hermens haalde de teamgeest in na de wedstrijd. Hij baalde weliswaar van de nederlaag maar was ook fier op zijn teamgenoten. “We hebben hard gevochten en onze huid duur verkocht. Zondag gaan we wederom proberen het beste uit onszelf halen en dan zien we wel waar het schip strandt”.

WEDEROPSTANDING

Er zijn in de sport genoeg voorbeelden van wonderbaarlijke wederopstandingen. Om het dicht bij huis te houden, ook Trappers heeft in het verleden meermaals laten zien de rug te kunnen rechten en een schier onmogelijke achterstand om te kunnen zetten in de overwinning. In de play-offs van het seizoen 2018/19 speelde de Kruiken in de halve finale tegen Herne Miners EV.

Na de eerste game thuis te hebben verloren met 1-3, ging ook de tweede pot in Herne eraan met 4-3. In de derde wedstrijd wederom op Stappegoor nam Herne eind tweede periode een 2-3 voorsprong. Nico Kolb zette de Miners op matchpoint. De assist voor deze goal werd aangeleverd door Dennis Tielsch, de man die gisteren namens Weiden nog de 1-2 liet aantekenen op aangeven van Nagtzaam.

In de derde periode draaide Tilburg het momentum om en via de gebroeders Bruijsten werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Nardo Nagtzaam liet tenslotte nog de 5-3 aantekenen waardoor de uitschakeling werd afgewend. Trappers won daarna nog tweemaal en bereikte na bijna uitschakeling alsnog de finale van de play-offs, die het later verloor van Landshut.

HOL VAN DE LEEUW

Hoe dan ook zal het vanavond een zware wedstrijd worden in Weiden in der Oberpfalz.

Van de Blauwgelen mag men verwachten dat ze er alles aan zullen doen om te voorkomen dat de serie hier eindigt. Waar de Devils kunnen bouwen op veel ervaring en routine met o.a. twaalf spelers die op DEL niveau actief zijn geweest. Maar dat zijn statistieken op papier. Vorig seizoen nog won Trappers tegen de verwachting in, in het hol van de leeuw uit bij Rosenheim. In de 57ste minuut viel de GWG van Sean Richards.

Zoals Nardo Nagtzaam het gisteren verwoordde na de wedstrijd: “de vierde overwinning pakken is de moeilijkste. We moeten zondagavond bij de les zijn en niet denken dat we er nu al zijn.” De Trappers zullen er vanavond vol voor moeten gaan om de winst mee terug te nemen naar Tilburg en Stappegoor dinsdag nog een keer tot de nok te vullen.

De volgende Trappers spelen niet mee: Ties (van Soest), Chay (Schults), Danny (Stempher) en Branden (Gracel)

De wedstrijd begint 18.30 uur en is te volgen via Sprade TV. Ook kunt u de wedstrijd komen kijken in de Lounge op Stappegoor.