Terug naar Nieuws

TRAPPERS VERSLAAT MUGGEN IN OVERTIME

Vier weken na de 3-2 zege in Tilburg moest de ‘Tabellenführer’ Moskitos Essen een nederlaag met dezelfde cijfers incasseren. Tilburg Trappers won de wedstrijd door een goal van Branden Gracel op aangeven van D’Artagnan Joly, in overtime (62:59).

Apotheose in overtime

In een enerverende wedstrijd trok Trappers dus aan het langste eind. De eerste periode was nog maar amper begonnen en de puck gleed achter Bastian Kucis de goalie van Moskitos Essen, Het doelpunt werd echter door de aanwezige referees afgekeurd en zodoende bleef de brilstand gedurende de gehele eerste periode nog op het scorebord. Dat veranderde echter in de tweede periode toen Sandis Zolmanis op aangeven van Elvijs Biezais, de puck achter Cedrick Andree wist te schuiven.

Met nog een kleine 2 minuten te spelen in diezelfde periode was het Noah Muller die vanaf de achterlijn van het verdedigingsvak een strakke pass richting Diego Hofland gaf. Diego wist de puck te onderscheppen en een aantal verdedigers te passeren alvorens hij de puck achter Kucis wist te schieten. Met de stand 1-1 gingen beide teams de tweede theepauze in.

Ook in de derde periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de 53e speelminuut bracht D’Artagnan Joly Trappers op voorsprong, maar 76 seconden later was het Niklas Heyer die de stand weer gelijk trok 2-2. Deze stand veranderde niet meer binnen de reguliere speeltijd van 60 minuten en moest de wedstrijd in de verlenging beslist worden.

Het waren Joly en Gracel, die ver van hun familie een ‘eenzame kerst’ hadden gevierd, die de wedstrijd wisten te beslissen.  Het was Branden Gracel die de game-winning-goal, op aangeven van D’Artagnan Joly, wist te maken (3-2).

Lees het artikel: ‘Na ‘eenzame kerst’ excelleren de import bij Trappers: ‘Vooral voor mijn moeder is dit moeilijk’ in het Brabants Dagblad.