Terug naar Nieuws

TRAPPERS IN WINNING MOOD RICHTING EINDE VAN HET JAAR

Het jaar loopt op zijn einde, maar toch mag Trappers nog tweemaal het ijs op. Te beginnen vanavond met de wedstrijd tegen directe concurrent Hannover Indians. Een Trappers in winning mood moet zeker in staat geacht worden de Indianen te verslaan in eigen huis.

CHRISTMAS SPECIAL

Nog even over dinsdag. What a game. In een prachtige ambiance op Stappegoor vocht Trappers zich naar een uiteindelijk verdiende overwinning tegen Essen. Waar de Muggen met een 8-1 overwinning tegen Scorpions op zak naar Tilburg afreisden, moest Trappers het stellen met een andermaal overvolle ziekenboeg. Maar met een geweldige inzet van de spelers en een dito publiek werd het tweede kerstdag een heerlijke hockeyavond. De moraal binnen het team zal absoluut goed zijn na zo’n puike teamprestatie.

Coach Doug Mason zag vooral ook veel lachende spelers. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de uitslag, maar ook met de krapte in de selectie. “Ik was gezien de bezetting wel bezorgd of we het de hele wedstrijd vol konden houden. En dat terwijl de spelers zelf het wel oké vinden om met drie lijnen te spelen. Dan krijgen ze alle ijstijd die ze willen”.

INDIANENLAND

Trappers speelde dit seizoen tweemaal eerder tegen de Indianen. Beide duels, die in Tilburg werden afgewerkt gingen verloren. De laatste ging lang gelijk op maar in de derde periode sloeg Indians toe en verliet het Stappegoor met een 0-2 overwinning, Vandaag dus voor het eerst dit seizoen op bezoek in Indianenland. De Kruiken zullen erop gebrand zijn te winnen. Ondanks alle personele tegenslagen heeft het team met veel inzet en vechtlust de smaak van het winnen weer te pakken.

De laatste vijf onderlinge duels werden telkens door het uitspelende team gewonnen. Dus nu de beurt aan de Blauwgelen om dit statistiekje een vervolg te geven. Het zal niet gemakkelijk worden. Am Pferdeturm, thuishaven van Indians staat bekend om zijn sfeer. Voor Trappers zijn het traditioneel pittige potjes. Desondanks ging men er zevenmaal aan de haal met de overwinning tegenover vijf nederlagen.

TRAINERSWISSEL

Sinds de laatste onderlinge game is er in Hannover wel een en ander veranderd. Het trainersduo Björn Naujokat en Andrej Strakhov stapten twee weken geleden op, nadat ze concludeerden dat de gestelde doelen voor dit seizoen niet haalbaar waren op deze manier. Het takenpakket wordt overgenomen door het duo Greg Thomson en Brad Bagu.

Ook trok Indians #6 Tom Horschel aan. De 26-jarige verdediger komt over van Höchstadt uit de Oberliga Zuid en neemt veel ervaring mee. Hoschel zegt vooral uit te kijken naar de “bombastische sfeer” op de tribunes.

Aanvallend is #96 Canadees Dante Salituro veruit de gevaarlijkste Indiaan. Hij speelde tot nu toe 39 punten bijeen (18T/21A). Hij staat daarmee een plaats achter Branden Gracel in het spelersklassement. Branden tikte dinsdag nog de fraaie GWG binnen in overtime, waarmee hij nu op 41 punten staat (17T/ 24A).

OUR CAPTAIN IS BACK

Op 27 oktober 2023 speelde hij zijn laatste wedstrijd. Tijdens de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd bij  Füchse Duisburg raakte ‘captain’ Max Hermens geblesseerd. Nu, precies 2 maanden later, is hij dusdanig hersteld dat hij, bij de laatste uitwedstrijd van het jaar 2023, weer op het ijs zal verschijnen.

#86 Kaid Oliver is nog in afwachting van zijn werkvergunning en kan daarom nog niet spelen,

In de Trappers ziekenboeg zitten nu nog de navolgende spelers: #7 Alexei Loginov; #28 Delaney Hessels; #51 Mikko Virtanen en #95 Danny Stempher.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.