Terug naar Nieuws

TRAPPERS BEREIKT KWARTFINALE NA VIJFKLAPPER TEGEN LÖWEN

Vrijdagavond bereikte Trappers de kwartfinale door de Tölzer Löwen in een best-of-five-serie al in drie wedstrijden te verslaan. In Tilburg werd het 5-0. In het vervolg van de play-offs wacht nu een tegenstander dat uit ander hout gesneden is.

Door Arthur Ottenhof

De derde game tussen Trappers en Löwen startte zoals de eerste twee ook aftrapten: met druk van Trappers en het tegenhouden door de Tölzer mannen. Dat lukte de gasten nauwelijks, want na vijf minuten lag de puck al achter de Tölz-goalie. Giovanni Vogelaar kreeg te veel ruimte. Net té veel ruimte — die je een verdediger als Vogelaar niet moet geven. Dat had Löwen toch van de eerste game moeten onthouden.

Verder had de ploeg van Mason weinig te duchten van Bad Tölz. Het kwam weliswaar tot speldenprikjes, maar Cedrick Andree werd er niet koud of warm van. De schoten die hij te verwerken kreeg, stopte hij alsof het niks was. Dat verraadde stiekem de klasse van de goalie. Aan Trappers intussen de taak om Löwen ook niet het idee te geven dat het dichterbij kón komen. Wat dat betreft lag er een mooie derde game in het verschiet.

DOORDRUKKEN?

Waar het nog wel aan schortte, was meer goals. Want de Tilburgers maakten er twee keer vier in de voorgaande games. Nu bleek het lastiger. Wel waren Diego Hofland, Mikko Virtanen en Max Hermens een aantal maal dichtbij. Een vervolggoal zat er echter nog niet in. Totdat de captain opstoomde aan de linkerflank. Zijn pass op tandem-makker Branden Gracel kwam op tijd — en laatstgenoemde had een fraai schot in de verre hoek in huis: 2-0. Zo nam Trappers toch meer afstand van Löwen — al was het nog geen vetpot. De ploeg van Axel Kammerer leek zijn huid duur te gaan verkopen.

DOORGEDRUKT

Löwen en vooral Trappers kon er uiteindelijk toch een telraam bijpakken. Een solo door het midden van Hofland was de beslissende 3-0. Daarna deed Kaid Oliver nog twee duiten in het zakje. Zo werd Löwen teruggestuurd met een derde nederlaag, waardoor de best-of-five-serie definitief beslist was. De kwartfinale volgt al gauw. Wie de tegenstander wordt, is nog heel even spannend. Deggendorf heeft de beste papieren.

HOFLANDS REACTIE

‘Löwen had niks meer te verliezen, daardoor was het aan begin moeilijker om te scoren. Wij stonden al met één been in de kwartfinale. Mede daarom kregen zij een andere mentaliteit. Maar wij behielden het geduld. Die goals zouden wel komen. En daarna kwam ook mijn goal en de twee van Kaid (Oliver). Overall was deze serie van ons gewoon heel goed’, zei Diego Hofland.

Trappers nummer 66 keek ook vast vooruit op wat komen gaat. ‘Elk foutje wordt straks afgestraft, hoe verder je komt. Straks zijn er nou eenmaal betere teams, die weten wat het is om genadeloos te zijn. Mogelijke tegenstander Deggendorf is bijvoorbeeld erg geslepen omdat het een ‘oude’ ploeg is. Dat soort teams hebben geen zin om de hoeken in te schaatsen, maar behandelen de puck wel heel efficiënt. Maar net als vandaag moeten we gewoon geduld hebben. Dan heb ik er zeker vertrouwen in.’

En tot slot: ’We zijn tevreden dat we het achterin zo goed dicht hebben gehouden. Dat geeft een goed gevoel richting de kwartfinale. Wat dat betreft hoeven we echt voor niemand bang te zijn. Vooral die drie dagen rust zijn echt een meevaller. Nu mogen we nog even genieten — daarna gaan we op deze voet verder.’

Foto Arie Leeuwesteijn

Man of the Match

Cedrick Andree

Foto Romy Mullens