Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians (2-5)

DRIE PUNTEN EN EEN CHEQUE VOOR DE INDIANS

De sneeuwval in Tilburg had er al snel voor gezorgd dat de wedstrijd van Willem II werd afgelast waardoor er extra kaarten beschikbaar kwamen bij de Trappers achter de boarding voor de supporters van de voetbalclub. In een uitverkocht huis was de start uitstekend van de mannen van coach Doug Mason. Reno de Hondt, Brett Bulmer en Danny Stempher hadden de thuisclub op voorsprong kunnen zetten binnen drie minuten ijshockey.

Na zeven minuten kwam Tilburg op een terechte voorsprong. Een mooi samenspel tussen Sean Richards, Danny Stempher eindigde bij Reno de Hondt die de puck in de lege hoek kon schuiven. Een straf voor Alexei Loginov betekende een powerplay voor de Indians. Die lieten deze kans niet voorbijgaan. Matthew Pistilli haalde vol uit en de Tilburgse goalie Cedric Andree was kansloos. Een onbedoeld cadeautje van Ninho Hessels die de puck verloor bij de eigen blauwe lijn betekende de 1-2. De Trappers gingen zuur de kleedkamer in.

In de tweede periode lukte het maar niet om de gelijkmaker te scoren. Halverwege de wedstrijd ontstond er een drie op een maar die werd afgefloten voor offside. Een paar minuten later breidde de bezoekers uit Hannover de voorsprong uit naar 3-1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd wat ook bleek uit de schoten op doel in de tweede periode acht om acht. Das Anschlusstor kwam meteen aan het begin van de derde periode. Jordy Verkiel schoot vanaf de blauwe lijn en Danny Stempher kon de puck van richting veranderen zodat de Indians goalie David Miserotti-Böttcher kansloos was.

Kon Tilburg het tij nog gaan keren? In het verloop van de derde periode kreeg vooral Tilburg grote kansen. Maar Indians goalie David Miserotti-Böttcher weigerde te breken. Met nog elf minuten te gaan kreeg Tilburg hun derde powerplay van de avond. Ook deze powerplay leverde een grote kans op en voor de rest net zoals bij de eerdere powerplays was de penalty kill van de Indians ijzersterk. Vier minuten voor tijd gooit  Hannover Indians de wedstrijd in het slot. Een schot van Robin Palka leverde een rebound op voor Sebastian Christmann en die liet die kans niet liggen. Daarna moest Tilburg ook nog een empty netter incasseren. Eindstand 5-2 en voor het eerst volgens Hannover Indians trainer Björn Naujokat dat ze de drie punten meenemen uit Tilburg.

Na afloop van de wedstrijd overhandigde Captain Kilian van Gorp nog een cheque ter waarde van 2313 Euro aan de captain van Hannover Indians. Dit bedrag werd opgehaald in een loterij voor Indians goalie Jan Dalgic in het kader van de actie ‘The Save Of His Life #90’.