Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Black Dragons Erfurt vs. Tilburg Trappers

Busbenen of niet, Trappers wil winnen in Erfurt

Het is niet niks, vijf uur in een bus zitten en daarna direct in actie komen op het ijs. Maar dat is nu eenmaal wat Tilburg te doen staat vandaag in Erfurt. Kan Trappers de busbenen in de bus laten en winnen van de Zwarte Draken van Erfurt?

Het verschil tussen beide clubs in het klassement is wellicht groot, maar de beide wedstrijden die Tilburg (nummer twee) dit seizoen tegen Blackdragons Erfurt (nummer tien) speelde, bleven spannend tot en met de derde periode en zelfs erna. Op 4 november verloor Trappers in de verlenging met 3-2 in Erfurt. Twee weken later was het Blackdragons dat verloor in Tilburg (2-0) na een spannende wedstrijd. Er wacht dus een moeilijke zondagmiddag voor Trappers.

BLIJVEN STRIJDEN

Vrijdag verloor Trappers in eigen huis van Hannover Indians. Doug Mason gaf in de persconferentie aan dat er niet genoeg gestreden werd. “Alleen de laatste twintig minuten speelden we hard genoeg,” aldus de Trapperscoach. Terugkijkende naar de laatste ontmoeting met Erfurt, was Mason ook niet heel tevreden over de prestaties van zijn team, ondanks de 2-0 overwinning toen. “We doen zo ons best om die puck te krijgen en te behouden, gaan er ook mee naar voren, maar dan doen we er vervolgens niets mee. Die puck moet naar het net en niet weggegeven worden aan de opponent op de blauwe lijn.”

FOCUS

Erfurt ging het vrijdag niet veel beter af: zij verloren in Herne met 6-2. “Onze eerste periode was heel sterk, maar in de tweede en derde periode waren we onze focus kwijt. We moeten echt gestructureerder gaan spelen.” Op de vraag of het vertrek van de van Dresdner Eislöwen geleende Jannis Kälbler iets te maken heeft met het gebrek aan focus binnen het team, haalt Joly zijn schouders op. “Weet je, dat soort dingen gebeuren nu eenmaal in ijshockey. Daar heb je geen controle op. Je moet je gewoon concentreren op het spel.”

D’ARTAGNAN JOLY

Kälbler is vertrokken naar DEL2 club Eispiraten Crimmitschau, maar sinds januari beschikt Erfurt wel weer over D’Artagnan Joly, die eindelijk hersteld is na zijn gebroken middenvoetsbeentje. D’Art, zoals hij genoemd wordt, is de jongste van zeven broers. Zijn NHL-droom ging helaas in rook op toen een ernstige hernia hem ervan weerhield in actie te komen voor Calgary Flames. De jonge aanvaller maakte van de wereldpandemie gebruik door in 2021 zijn rug te laten opereren. Toen zijn oudere broer Raphael Joly hem daarna vroeg om bij hem in Erfurt te komen spelen, greep hij die kans met beide handen aan. Raphael Joly noemt zijn jonge broer “top van de powerplay”. De 23-jarige Canadees staat als defensemen op de sheet, maar kan zowel in de aanval als verdediging spelen. En dat is te zien: in tien wedstrijden scoorde D’Art al zeven goals en acht assists. Toch blijft hij bescheiden: “IJshockey is een teamsport. Ik wil gewoon weer plezier hebben en mijn zelfvertrouwen herwinnen.

De wedstrijd begint vanmiddag om 16.00 uur en is live te volgen via SpradeTV. De volgende spelers van Tilburg Trappers spelen vanavond niet mee: Tijn Jacobs, Ties van Soest, Ruud Leeuwensteijn, Chay Schults, Wouter Sars en Giovanni Vogelaar.