Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EV Duisburg – Die Füchse (5-2)

Achtste overwinning op rij voor Tilburg Trappers

Volgens Max Hermens moest de wedstrijd vanavond tegen de nummer negen Füchse Duisburg “linksom of rechtsom” gewonnen worden. En dat is precies wat Trappers deed. Ondanks een aantal ongelukkige arbitraire beslissingen, overheerste Tilburg thuis en won het overtuigend, voor de achtste keer op rij, met 5-2.

Trappers staat gedeeld tweede samen met Hamburg en mogen aantreden tegen de nummer negen Fuchse Duisburg. Beide teams miste nogal wat spelers. Na de eerste puck drop is er gelijk druk van de Trappers op de goal van Duisburg goalie Linus Schwarte. De druk van Tilburg resulteerde in de 1-0 door Ninho Hessels die een schot van afstand in de verre hoek deponeerde in de zevende minuut. Na de 1-0 moest de ploeg van de Nederlandse trainer Alexander Jacobs de aanval openen. Dat lukte maar de mogelijkheden die men kreeg waarbij ook een powerplay zat werden vakkundig gestopt door Tilburg Cedric Andree. Tilburg was na de eerste twintig minuten ligt in het voordeel met elf om zeven schoten.

In de tweede periode leek wel of het spelregelboek is doorgenomen door de officials. Face-offs werden afgefloten en moesten tot soms drie keer over. Vele straffen werden er uitgedeeld waarvan ook het publiek dacht was dit een penalty? Het spel werd er niet fraaier op. Maar desondanks scoorde Tilburg de 2-0. Brett Bulmer wint een battle achter de goal aan de boarding en vind Jonne de Bonth die van dichtbij de goed keepende Linus Schwarte kan passeren. Ties van Soest krijgt dan een straf die zoals op de herhaling bleek onterecht was maar daardoor scoort Fuchse wel Das Anschlusstor. En het mag gezegd worden het was een mooie goed uitgespeelde powerplay goal. Manuel Neumann passte de puck op juiste snelheid naar Rasmus Lundh Hahnebeck en die veranderde de puck zo van richting dat die boven de schouder in de winkelhaak binnen sloeg. Maar in de dying seconds van de tweede periode wist de man van de match Mikko Virtanen op grandioze wijze weer de voorsprong te herstellen naar twee goals verschil met de 3-1. Hij schoot de puck in een heel klein gaatje. Er kwam wat geluk bij kijken wat hij ook aangaf na de wedstrijd in het interview met Cor Machielsen van Face-Off.nl.

Meteen bij aanvang van de derde periode was er een breakaway van 3-op-2 waarbij Delany Hessels een uitstekende pass gaf op Diego Hofland die met een five hole de stand naar 4-1 tilde. Mocht Duisburg gedacht hebben we gaan het nog spannend maken in de derde periode kon dat ook de prullenbak in. Op de powerplay maakte Max Hermens de 5-1. Hij kreeg een pass van Mikko Virtanen en kon de puck in de lege hoek neerleggen want goalie Schwarte dacht dat Virtanen zelf zou aanleggen voor het schot.

Het slotakkoord was voor de bezoekers uit Duitsland. Vijf minuten voor tijd was het Linus Wernerson Liback die met een mooie deke de verdediging en goalie Cedrick Andree op het verkeerde been zette en zo in de verre hoek de 5-2 scoorde. Ook was er nog een echte knokpartij en zoals het hoort na de vechtpartij elkaar een schouderklopje geven en de straf accepteren. De scheidsrechters herstelden zich ook in de derde periode. Aangezien Hamburg ook won blijft Tilburg samen met Hamburg gedeeld tweede. En hebben de Trappers voor de tweede keer dit seizoen een acht game winning streek behaald.

Op tweede kerstdag mogen de Tilburgers naar Essen. Op naar negen overwinningen op een rij?

Man of the Match
Mikko Virtanen | Foto Arie Leeuwesteijn
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie
Foto boven dit artikel: Arie Leeuwesteijn