Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EV Duisburg – Die Füchse

TRAPPERS WIL REVANCHE TEGEN DE VOSSEN UIT DUISBURG

De dooi heeft buiten inmiddels het ijs doen verdwijnen, maar op Stappegoor ligt het er vanavond nog steeds prachtig bij. Tilburg Trappers gaat tegen Füchse Duisburg, de nummer negen uit de competitie op jacht naar de volgende drie punten.

Eerder dit seizoen stond in Tilburg na tien minuten al een knetterende 6-0 op het scorebord. Hopelijk gaat Trappers vanavond weer voor het nodige vuurwerk zorgen.

WINNING STREAK

Trappers heeft inmiddels weer een winning streak opgebouwd van zeven wedstrijden. Mede hierdoor deelt men nu de tweede plaats op de ranglijst met Hamburg. Eerder dit seizoen hadden ze ook al een ongeslagen reeks van acht games. Deze serie kan vanavond dus geëvenaard worden. De laatste nederlaag die de Tilburgers leden dateert van 27 november. De tegenstander in dat duel was uitgerekend de Füchse uit Duisburg. Deze ontmoeting eindigde in een nipte 2-1 overwinning voor Duisburg na overtime. Trappers is vanavond dus uit op revanche en wil zich geen tweede keer een fraaie winning streak af laten pakken door de Füchse.

In dat laatste onderlinge duel drukten twee Zweedse imports, de tweelingbroers Pontus en Linus Wernerson Libäck hun stempel op de 2-1 uitslag. Linus scoorde en gaf een assist en Pontus verzorgde twee assists. Pontus staat met 48 punten nog net in de top tien van het topscorer klassement, terwijl Linus niet ver weg staat met 43 punten. Een klein verschil in punten, waar de broers voor de rest opvallend veel overeenkomsten hebben. Zo is het opmerkelijk is dat ze beiden exact hefzelfde spelersprofiel hebben. Sinds ze in 2007 voorkomen in de statistieken hebben ze altijd samengespeeld bij dezelfde clubs. Het zijn sluwe jongens, maar dat spreekt voor zich als je uitkomt voor de vossen uit Duisburg.

TRAPPERS ONTLOOPT STRAF

De blauwgelen lijken hun abonnement op de strafbank inmiddels te hebben opgezegd. De laatste 3 wedstrijden liepen ze tegen slechts 2 straffen aan. Dat is opmerkelijk laag, waar het eerder dit seizoen vaak andersom geweest is. Toen grossierden de Tilburgers in straffen, waarmee men zichzelf de das omdeed en de tegenstanders punten cadeau deed. In totaal heeft Trappers nu 306 strafminuten verzameld. Een gemiddelde van 9,9 per game. Daarmee staat Tilburg op de zevende plaats in het Fairplay klassement waar men eerder dit seizoen steevast in de onderste regionen terug te vinden was.

In de afgelopen game tegen Leipzig bleef de Tilburgse strafbank dus ook leeg. Na de wedstrijd in de persconferentie prees coach Mason de discipline van zijn team. “We hebben hier de afgelopen twee maanden veel over gesproken en dat betaalt zich nu uit. Het zijn dit soort wedstrijden die je straks moet spelen in de play-offs om wedstrijden winnend af te sluiten.”

Vanavond spelen Noah Muller en Tijn Jacobs niet mee. Het meespelen van Wouter Sars en Marvin Timmer is onzeker. De overige spelers kunt u aan het werk zien, mits u zichzelf verzekerd van een ticket. Die zijn nog verkrijgbaar. De wedstrijd begint om 20.00 uur in ijssportcentrum Stappegoor.