Terug naar Nieuws

MOEIZAME ZEGE EN EERSTE TREFFER VOOR BORGMAN

Wat lang een zorgeloze avond leek te worden, ontaardde uiteindelijk in een benauwde overwinning voor Tilburg Trappers: 4-3. Persoonlijke fouten en domme straffen brachten de zege totaal onnodig nog in gevaar.

Wie vooraf had ingezet op een zege van Rostock in IJssportcentrum Stappegoor had veel geld kunnen verdienen. De ploeg uit de stad aan de Oostzee won slechts twee van de voorgaande 24 onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen. Het doelsaldo van 145 doelpunten vóór en 49 tegen benadrukt de Tilburgse suprematie. ‘We did a lot of positive things. We battled back twice to tie the game but did not come out with at least a point. That’s disappointing’, vatte Lenny Soccio zijn gevoelens samen.

EERSTE OBERLIGA GOAL

De bloemen voor de man of the match gingen naar Branden Gracel, maar Bjorn Borgman zal vrijdagavond 20 oktober 2023 ook niet snel vergeten. Zijn schot vanaf de blauwe lijn na eenentachtig tellen in het tweede bedrijf betekende het eerste Oberliga doelpunt voor de 21-jarige defenseman. ‘Het heeft even geduurd, maar nu is het eindelijk gelukt’, aldus Trappers nummer 43.

Doug Mason is enorm gecharmeerd van de nieuweling, die deze zomer met Jay Huisman de overstap maakte naar Tilburg. ‘Hij heeft de potentie om in het buitenland als ijshockeyer te slagen. Aan de puck maakt hij vaak de goede keuze. Dát is talent. Daarnaast heeft hij een goed overzicht en bezit hij het vermogen om het tempo te versnellen of te vertragen waardoor hij een forechecker van zich afschudt.’ Verbeterpunten ziet hij ook. ‘Bjorn moet nog wat sterker worden en meer ervaring opdoen.’

De winnaar van de Bennie Tijnagel Trofee (beste Nederlandse speler onder 23 jaar) in het seizoen 2019-2020 blijft bescheiden onder de lofuitingen van zijn coach. ‘Ik heb het enorm naar mijn zin hier en ben blij met de kansen die ik krijg om mezelf als ijshockeyer verder te ontwikkelen. Ik zal hard moeten blijven werken om uit te groeien tot een vaste waarde bij Trappers.’

NIET SCHERP GENOEG

Met een agressieve forecheck, hoog tempo en dominant aanvalsspel legde Tilburg, onder het toeziend oog van vele oud-kampioenen uit het (verre) verleden, de bezoekers in de openingsperiode hun wil op. Maar net zoals vijf dagen eerder tegen Erfurt verzuimde Trappers vaker dan eenmaal te scoren. Alleen Branden Gracel trof doel. De Canadese aanvaller scoorde, net zoals in vijf eerdere competitieduels, de openingstreffer voor de blauwgele brigade.

‘Als je kijkt naar onze eerste periode, dan is het best bijzonder dat we slechts eenmaal scoren’, vond Bjorn Borgman na afloop. ‘We hadden onze controle moeten omzetten in veel meer doelpunten. Maar we waren niet scherp genoeg en liepen later tegen te veel straffen op. Daardoor hielden we hen onnodig lang in de wedstrijd.’ Dat maakte dat er bij de tweede onderbreking geen ruime Tilburgse voorsprong, maar een schamele 3-2 op het scorebord stond.

ORDE OP ZAKEN

In het slotstuk schoot Tilburg zichzelf door wederom een gebrek aan discipline bijna nog in de voet. Branden Gracel, Delaney Hessels en Kilian van Gorp mochten allen de gang naar de strafbank maken. Tot grote opluchting van de 2125 toeschouwers in IJssportcentrum Stappegoor wist enkel Mathieu Tousignant Trappers goalie Ruud Leeuwesteijn te kloppen: 3-3.

Achtenvijftig seconden na de gelijkmaker stelde Wouter Sars orde op zaken. ‘Ik had genoeg snelheid zodat ik om die verdediger (Nolan Renke) heen kon. Ik maakte een schijnbeweging naar links en schoot de puck vervolgens hard rechts langs de keeper’, haalde de matchwinnaar zijn treffer nog een terug in herinnering.

Meer doelpunten vielen er in de resterende tien minuten niet meer waardoor de thuisploeg zijn derde thuisoverwinning van het seizoen mocht bijschrijven. ‘We tonen veerkracht, maar het is echt onbegrijpelijk dat we hier met de hakken over de sloot winnen. Gedurende grote delen van de wedstrijd waren we de bovenliggende partij. In mijn ogen is de zege dan ook volledig verdiend’, besloot Wouter Sars de avond.

Foto: Arie Leeuwesteijn

MAN OF THE MATCH

Branden Gracel

Foto:Romy Mullens