Terug naar Nieuws

TRAPPERS SPEELT TEGEN ROSTOCK IN JUBILEUM WEEKEND

Tilburg Trappers gaat vanavond het gevecht aan met Rostock Piranhas. Tijd om in eigen huis orde op zaken te stellen. De slogan: ”in Tilburg valt niets te halen” moet weer herleven. Laat de overwinning een mooie start worden van het jubileumweekend dat in het teken staat van het 85-jarige bestaan van de club.

REVANCHE

Trappers heeft nog een appeltje te schillen met Rostock. Eind vorig seizoen in februari verloren de Tilburgers uit in Rostock met 3-1. Een verassende nederlaag aangezien de overige drie onderlinge duels dat seizoen ruim in Tilburgs voordeel uitvielen. De nederlaag bleek achteraf een dure te zijn geweest. Trappers verspeelde de tweede plaats in de eindrangschikking aan Hannover Indians. Hoog tijd dus om vanavond revanche te nemen. Sowieso zal Trappers de nederlaag van afgelopen zondag tegen Erfurt willen rechtzetten. Aan de kansen in die wedstrijd lag het niet. Tilburg creëerde liefst 55 doelpogingen, maar scoorde daar slechts tweemaal uit. “We moeten een manier vinden om cooler te zijn voor het doel. We creëren de kansen, maar ze gaan er niet in” aldus Doug Mason na de wedstrijd.

EEN GOED BEGIN IS…

Rostock Piranhas maakt een wisselende seizoenstart mee. Het begon voortvarend met twee overwinningen. Daarna kwam de klad erin. Van de volgende vijf potjes werd nog een keer in overtime gewonnen en de rest ging verloren. Waarschijnlijk ruiken de roofvissen vanavond bloed en zullen ze denken dat er in Tilburg iets te halen valt. Rostock coach Lenny Soccio is sinds begin 2023 in dienst in de Hanzestad. “Met een mix van ervaring en talent willen we richting de play-offs”. Een doelstelling die gezien het spelersmateriaal best realistisch genoemd mag worden.

Een groot deel van de ervaring is bij de Piranhas terug te vinden bij de forward imports. Het trio #14 Mathieu Tousignant, #21 Keegan Dansereau en #12 Emil Bejmo heeft een gemiddelde leeftijd van 33 jaar. Dansereau heeft zich vorig seizoen als roofvis bewezen door 55 treffers te noteren. Het hoogste aantal van de competitie. Dit seizoen staat hij op zeven punten (4T-3A). Topscorer is Bejmo. De Zweed begon dit seizoen aan zijn zesde nieuwe club in evenzoveel jaren en landen. Hij is goed op dreef gezien zijn puntentotaal van twaalf (4T-8A), maar dat opzicht voert onze Branden Gracel nog steeds te ranglijst aan met zeventien punten.

De wedstrijd op Stappegoor begint vanavond om 20.00 uur en u kunt nog kaarten kopen.

De kans is overigens groot dat u vanavond een oud Trappers speler tegen het lijf loopt. Zij zijn op uitnodiging aanwezig in verband met het jubileumweekend. Morgenavond vindt immers de spetterende wedstrijd met oud-spelers plaats in het kader van het 85-jarige bestaan van Tilburg Trappers. Het programma voor zaterdag ziet er als volgt uit:

Zaterdag:

18.00 uur – De ijsbaan is geopend. De lounge is geopend voor een hapje en een drankje.

19.00 uur – Speeches, voorstellen van de oud Trappers spelers en een uitgebreide opkomst.

19.40 tot 20.00 uur – Warming up.

20.00 uur – Start wedstrijd.

22.00 uur – Feestavond in de Lounge met DJ.

Laat uzelf op deze feestelijke avond verrassen door de grote kwaliteiten die onze oud Trappers spelers nog bezitten en kom ze aanmoedigen op Stappegoor. De toegang is gratis.