Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. Hannover Indians

Trappers gaat tegen Indians op zoek naar vorm voor play-offs

Trappers verschijnt vrijdag in Het IJssportcentrum als winnaar van de Oberliga Nord op het ijs. Tegenstander Hannover Indians ‘zorgde’ ervoor dat Trappers in de competitie niet meer in te halen is. De Indians wonnen namelijk -in overtime- van Saale Bulls Halle. Misschien dat er een klein ‘Danke’ richting de ploeg uit Hannover gaat maar Trappers zal vol voor de winst gaan.

DOELPUNTRIJK

Dat zou zomaar gepaard kunnen gaan met veel goals. In de drie eerdere ontmoetingen tussen Trappers en Hannover Indians vielen er steeds minstens zes goals. In die drie wedstrijden kon Hannover het Trappers maar een keer lastig kunnen maken. Dat was bij de eerste ontmoeting tussen beide clubs, begin november in Hannover. Toen bracht Ryan Collier Trappers de winst in overtime (3-4.) De andere twee wedstrijden waren ruime overwinningen voor Trappers. Op 10 december werd het in Tilburg 5-1 voor de mannen van Bo Subr. Een kleine maand geleden won Trappers opnieuw. Toen werd het 6-0 in Tilburg.

HANNOVER INDIANS

Hannover heeft vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen. Op zich een mooie reeks maar vijf van die overwinningen werden in overtime behaald. De Indians hebben een druk programma. Ze spelen vier keer in acht dagen. Hannover zal proberen nog wat punten bij elkaar te sprokkelen om een gunstiger uitgangspositie voor de play-offs te krijgen. Of er in Tilburg wat te halen is voor Hannover, is zeer de vraag.

TILBURG TRAPPERS

Trappers is in vorm. De Tilburgers krijgen wel veel tegengoals -twintig in de laatste vijf wedstrijden- maar daar leren ze steeds van en die kennis nemen ze mee richting de play-offs. Alles bij Trappers staat in het teken van die play-offs. Dat betekent overigens niet dat alles een tandje rustiger gaat. Zeker niet. Mitch Bruijsten zei eerder al dat de tijd van experimenteren voorbij is: ‘’We zitten goed in ons vel als team. Als je nu dingen uit gaat proberen en het werkt niet dan raken mensen het vertrouwen kwijt en ga je niet goed de play-offs in. We moeten gewoon gas geven.’’

SHOTS ON GOAL

Gezien eerdere ontmoetingen tussen Trappers en de Hannover Indians doen beide ploegen dat wel. Opmerkelijk is dat Hannover Indians in de eerste twee wedstrijden meer shots on goal had dan Trappers. De Indians hadden toen 67 pogingen nodig om vier doelpunten te maken. De Tilburgers waren effectiever. In 58 pogingen scoorde Trappers 9 keer.

 AFWEZIGEN

Kilian van Gorp is er nog altijd niet bij. Floris van Elten sluit vermoedelijk wel weer aan bij de selectie van Bo Subr.