Terug naar Nieuws

Statement ESC Wohnbau Moskitos Essen en Tilburg Trappers

Overleg ESC Wohnbau Moskitos Essen en Tilburg Trappers

Afgelopen zondag hebben de besturen van Essen en Tilburg een constructief gesprek gehad in Essen. Aanleiding voor het overleg waren de kritische uitlatingen van Essen coach Frank Gentges – die ook bij het gesprek aanwezig was – over tweevoudig kampioen Tilburg.

De kritiek van Essen is met name gebaseerd op het feit dat Tilburg onder andere voorwaarden in de Oberliga speelt als alle andere Duitse clubs. Dit leidt tot oneerlijke concurrentie. Voor andere clubs in de Oberliga is de concurrentiestrijd om de Duitse spelers erg groot en dat wringt, aldus Essen. Het bestuur van Tilburg heeft te kennen gegeven begrip te hebben voor het standpunt van Essen, en naar het schijnt ook enkele andere verenigingen, en bereid te zijn om mee te denken en te praten over de invulling en de randvoorwaarden van de deelname van Tilburg in de Oberliga competitie.

De beide clubs zijn het over één ding absoluut eens: de sportieve strijd tussen de clubs moet zich op het ijs en alleen op het ijs afspelen. Tegen de gebeurtenissen tijdens de laatste wedstrijd in Essen werd door de coach duidelijk bezwaar gemaakt hetgeen ook te begrijpen is. Dit mag niet opnieuw gebeuren. Beide clubs zijn het er verder over eens dat iedere club zelf verantwoordelijk is voor het handhaven van de orde in de hal.

Tenslotte “sind wir alle Eishockeyfans”! Essen en Tilburg willen dat met dit gezamenlijke statement uitdragen en onderstrepen en roepen alle supporters op om hetzelfde te doen.

Met sportieve groet,

Bo Subr en Ron van Gestel