Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Kan Tilburg Trappers Moskitos Essen eindelijk verslaan?

Terwijl C.V. Veul Gère hossend en zingend het publiek vermaakte in de eerste pauze, moest Tilburg Trappers de eerste periode van de wedstrijd van afgelopen vrijdag zorgen hebben gebaard: thuis tegen Hannover Indians is er de eerste twintig speelminuten nog geen goal gemaakt. Gelukkig weten Ryan Collier en de gebroeders Bruijsten het team in de tweede periode naar winst te schieten. Met slechts één tegengoal wint Trappers vrijdag enigszins moeizaam van Hannover Indians. De vraag is of Trappers morgen, voor de eerste keer dit seizoen, kan winnen van Moskitos Essen?

EHC Wohnbau Moskitos Essen

Ondanks dat vrijdagmorgen al gewaarschuwd werd op de Facebookpagina van Moskitos Essen dat een naar virus huis huishield in het team van Frank Gentgens (en de coach zelf ook geveld had), won Moskitos afgelopen vrijdag meesterlijk van rivaal Füchse Duisburg met 6-8 na een achterstand na de eerste periode van 6-2. Zoals gezegd was Gentgens (en topspeler Dennis Thielsch) geveld door het griepvirus, maar dat weerstond het team uit Essen niet om in de tweede periode vier pucks in de tegengoal te knallen om zo tot een gelijkstand van 6-6 te komen en het af te maken in de derde periode met nóg eens twee goals. Vorig weekend won Moskitos ook al spectaculair, toen thuis met 7-0 van Hannover Indians. Mede daardoor is Moskitos eindelijk van de laatste plek in de Meisterrunde af en staan de Muggen nu op de zesde plaats.

Tilburg Trappers

Vrijdagavond was Ryan Collier verantwoordelijk voor de openingstreffer toen hij een inzet van Alexey Loginov dermate van richting veranderde dat Indians goalie Patrick Golombek geen schijn van kans had. “Het is vooral een kwestie van ‘hand-eye coordination’. Het schot van Logi was op kniehoogte. Dat zijn de lastigste voor een keeper, want je kunt de puck zowel naar boven als naar beneden van richting veranderen. Tijdens trainingen hebben we volop tijd deze spelsituatie te oefenen. Het is mooi dat dit ook in de wedstrijden zijn vruchten afwerpt,” aldus Ryan Collier na de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Wie je ook spreekt van Trappers, allemaal hebben ze dezelfde instelling: Ja, we zijn Meister van Oberliga Nord, maar dat is geen excuus om nu punten te laten liggen of de focus te verliezen. We moeten zo sterk- en zo gefocust mogelijk de play-offs in gaan.

Gameday

Dus ook morgen zal Trappers super gefocust op het ijs aantreden tegen Moskitos Essen. De wedstrijden tegen de Muggen zijn onderhand behoorlijk beladen. Niet alleen vanwege de politiek om de wedstrijden heen en de uitgesproken mening van Moskitoscoach Frank Gentgens in het bijzonder. Maar vooral omdat Tilburg Trappers dit seizoen nog niet van Essen heeft kunnen winnen! Zowel uit als thuis delft Trappers steeds weer het onderspit. De laatste keer nog in overtime tijdens de awayday op 21 januari. Ryan Collier: “De motivatie om hen een hak te zetten is groot. We nemen ook geen gas terug richting de play-offs. Iedereen kan minuten maken. Daarnaast is het belangrijk dat we heel blijven en bij de start van de play-offs scherp en gefocust zijn. We willen tenslotte voor de derde maal op rij kampioen worden. Alles wat minder is, is een teleurstelling.” Ter ondersteuning: vorig jaar versloeg Trappers Moskitos Essen in de halve finale van de Oberliga. Dus we kúnnen ze verslaan!

Info team (geblesseerde – geschorste spelers – overige)

Voor zover bekend is alleen Kilian van Gorp niet beschikbaar.