Terug naar Nieuws

ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (5-7)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers wint in verhit duel eindelijk van Moskitos Essen

De van tevoren beladen wedstrijd van Moskitos Essen tegen Tilburg Trappers bereikt meermalen een stomend kookpunt vanavond. Ondanks dat Trappers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt en uiteindelijk wint met 5-7, is het zeker geen gelopen race. Essen blijft terugkomen in de tweede en derde periode en Trappers moet, onder luid gejoel van het publiek in Essen, het hoofd koel zien te houden.

Verhit

Met de twee doelpunten van Alexei Loginov en Kevin Bruijsten in de eerste periode, begint Trappers sterk aan de wedstrijd. Het is echter in de tweede periode dat de temperatuur in Eishalle am Westbahnhof oploopt en de wedstrijd een verhit karakter krijgt. Andrej Bires maakt van een foutje in de Tilburgse verdediging dankbaar gebruik en scoort de eerste tegentreffer. Kevin Bruijsten weet echter binnen een halve minuut Essen’s groeiende hoop weer de kop in te drukken door meteen een tegengoal te maken. “We speelden niet zoveel anders dan in de vorige duels tegen Essen,” probeert Kevin Bruijsten na de wedstrijd het scorend vermogen tegen de Moskitos te verklaren: “Ze gaan er nu gewoon wel in!”

Hattrick

Moskitos Essen moet het dan ook hebben van kleine foutjes die optreden bij Trappers. Halverwege de tweede periode, als Brock Montgomery en Ivy van den Heuvel de strafbank delen, weet captain Dennis Thielsch goed gebruik te maken van de overtalpositie van Essen. Als het Duitse publiek nog harder begint te juichen voor hun thuisteam, denkende dat een herhaling van afgelopen vrijdag er ook vanavond weer in zit, scoort Jordy van Oorschot wonderschoon (short handed) de 2-4 en Kevin Bruijsten maakt zijn hattrick compleet met een kopie van zijn eerste treffer (een backhand in het dak van het doel). Kevin Bruijsten: “Na mijn derde goal zag ik Levi Houkes met twee Nijmeegse vrienden achter het doel staan. Ivy zei: ‘Kom we gaan even naar Houkes’. Leuk om zo een doelpunt te vieren!”

Carnaval

De derde periode weet Moskitos er dan toch nog drie goals uit te persen. “It’s carnaval time. I think at certain times in the game some of the guys were in carnaval mode? We let them come back a few times.” Echter is Bo Subr niet ontevreden over zijn team. “What can I say? We were able to defend it and stayed focused the last couple of minutes of the game. I’m very proud of the guys!”

Drie minuten voor einde wedstrijd staat Trappers na een goal van Brock Montgomery voor met 3-6. In tien seconden tijd brengen Kyle De Coste en Andrej Bires de stand dan echter weer op een spannende 5-6. Als Moskitos Essen na een time out besluit goalie Sebastian Staudt van het ijs te halen, weet Trappers zoals gezegd het hoofd koel te houden en scoort Mitch Bruijsten 20 seconden voor einde een empty net goal en verzekert daarmee de winst voor Trappers. Kevin Bruijsten: “Onze kracht is ons scorend vermogen. Als een lijn niet scoort, pakt de andere lijn het over. Dat geeft vertrouwen. Waar het toe leidt weet ik niet, maar in het Noorden kunnen we iedereen aan!”

Aankomende vrijdag speelt Tilburg Trappers uit tegen Saale Bulls Halle. De wedstrijd begint om 20 uur.

Samenvatting