Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Zware laatste uitbeurt voor DESTIL Trappers

In het laatste uitduel van dit kalenderjaar kruist DESTIL Trappers de sticks met Crocodiles Hamburg. Het duel in Eisland Farmsen begint woensdagavond om 19.30 uur.

Onderlinge serie

De laatste ontmoeting met Crocodiles Hamburg dit seizoen. In het eerste deel van de tweestrijd wervelde Tilburg langs de Hanzenstad bewoners. In IJssportcentrum Stappegoor werd het 9-2.

Opvallend feit

Voor DESTIL Trappers wordt het woensdagavond de laatste uitbeurt van dit kalenderjaar. In 2016 kwam men 15 keer tot winst buiten de stadsgrenzen en verloor men 12 duels.

Crocodiles

Hamburg kende wisselend succes in het kerstweekend. Vrijdagavond walste men over Harzer Falken. Onder leiding van het trio (Brad) McGowan, (Josh) Mitchell en (André) Gerartz, samen goed voor 10 punten, werd het 8-2. In de derby tegen Timmendorf liet de ploeg van coach Andris Bartkevics echter dure punten liggen. Na zestig minuten wees het scorebord 3-3 aan. In de verlenging zorgde Denis Akimoto voor het bonuspunt voor de Beach Boys.

Trappers

Tilburg maakte het zichzelf onnodig lastig tegen FASS Berlin. Tegen de hekkensluiter in de Oberliga Nord werd het dankzij drie treffers in de laatste zeven minuten alsnog 5-1.

Naast de zege was vooral de terugkeer van Reno de Hondt een opsteker voor de formatie van coach Bo Subr. De jonge aanvaller raakte op vrijdag 18 november in de uitwedstrijd tegen Black Dragons Erfurt geblesseerd. Na tien duels absentie keerde de center zondagmiddag weer terug in de Tilburgse hoofdmacht.

Who’s Hot

Vijf spelers uit de top-10 van de overall topscorerslijst betreden het ijs in de Eisland Farmsen. Bradley McGowan voert met 77 punten (42 goals en 35 assists) de boventoon. Josh Mitchell volgt zijn ploeggenoot op gepaste afstand met 63 punten. Justin Larson is de hoogst geklasseerde Trappers. De center is goed voor 21 goals en 54 punten. Christoph Schubert is de derde en laatste Crocodile in de top-10. De boomlange defenseman tekende voor 8 treffers en 44 assists. Mitch Bruijsten (47 punten) completeert het kwintet.

Statistiek

Mickey Bastings beleeft een uitstekende laatste maand van 2016. De gelegenheidsaanvoerder bij afwezigheid van Diederick Hagemeijer in Duisburg tekende voor 11 punten (4 goals en 7 assists) in acht duels. In de laatste vier wedstrijden nam hij tenminste een goal of assist voor zijn rekening. Zowel tegen Hannover Indians als Hannover Scorpions opende de center de score namens Tilburg.