Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: DESTIL Trappers vs Moskitos Essen

‘Moskitos thuis’, laatste hoofdstuk ijshockeyjaar 2016

De tweede editie van de strijd tegen Moskitos Essen sluit voor DESTIL Trappers de ijshockeyjaargang 2016 af. Winst is voor beide teams enorm belangrijk met het oog op de tweede plaats in de Oberliga Nord.

Onderlinge serie

DESTIL Trappers stevende zondagavond 23 oktober 2016 lang op ten minste één punt af in de uitwedstrijd tegen Moskitos Essen. Maar door een late treffer van Andrej Bires, twee minuten voor tijd, wonnen de Moskitos alsnog met 3-2.

Opvallend feit

Trappers sloot 2015 af met een uitwedstrijd tegen Harzer Falken. Dankzij treffers van Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel en Peter van Biezen wonnen de Tilburgers met 0-3 in Braunlage.

Trappers

Tilburg kreeg op ‘vierde Kerstdag’ voor de tweede maal dit seizoen Hamburg Crocodiles op de knieën. Het werd in de Hanzenstad 3-4 in het voordeel van de huidige nummer twee in de Oberliga Nord.

Op de overwinning viel niets af te dingen, vond drievoudig doelpuntenmaker Ritchie van Hulten. ‘Ondanks de vroege 2-0 achterstand bleven we geloven in een goede afloop. Vooral in de tweede en derde periode kwam Hamburg amper het eigen verdedigingsvak nog uit. Een gelijkspel was absoluut een verkeerde afspiegeling van de krachtsverhoudingen geweest.’ De 27-jarige winger beleefde een heerlijk avondje in het stijf uitverkochte Eisland Farmsen. ‘In het begin moesten Ivy (van den Heuvel), Mickey (Bastings) en ik nog aan elkaar wennen, maar nu we een aantal wedstrijden samen spelen, vinden we elkaar steeds makkelijker’, aldus Ritchie, die naar alle waarschijnlijkheid het seizoen afmaakt bij het Oberliga team. ‘We zijn er wel uit. Alleen de handtekening staat nog niet onder de overeenkomst.’

Moskitos

De ploeg van coach Frank Gentges won woensdagavond voor de zestiende keer in de reguliere speeltijd. Hannover Indians was het slachtoffer van de Essense dadendrang. Een lelijke streep door de rekening was het uitvallen van Niklas Hildebrand. De aanvaller en mede-topscorer viel uit met een zware hersenschudding.

Who’s hot

Mitch Bruijsten is met 22 goals de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Justin Larson gaf 33 keer de beslissende pass en Diederick Hagemeijer incasseerde 102 strafminuten. Andrej Bires leidt de Moskitos qua goals. De Slowaak verzamelde 18 doelpunten. Niklas Hildebrand, Dominik Patocka en Dennis Thielsch zijn alle drie goed voor 22 assists. Verdediger Oliver Granz bracht 51 minuten in de strafbank voor.

Statistiek

Winst in het laatste duel van 2016 zou de zevenenveertigste overwinning van DESTIL Trappers is dit kalenderjaar betekenen. De Tilburgers verloren 13 wedstrijden. De doelcijfers van de ploeg van coach Bo Subr zijn indrukwekkend: 292 treffers vóór en 124 goals tegen. De 2-15 uit bij Hamburg Crocodiles (10 januari 2016) betekende de grootste zege voor Trappers, terwijl men op zondag 25 september het hardst onderuit ging (5-1 in en tegen Halle).