Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Wedemark Scorpions vs. DESTIL Trappers

Trappers op bezoek bij Wedemark Scorpions

DESTIL Trappers vervolgt ‘Die Meisterrunde’ met een uitbeurt bij Wedemark Scorpions. Op papier een eenvoudige opgave na de twee ruime zeges tijdens het reguliere seizoen, maar de ploeg van coach Bo Subr waakt voor elke vorm van onderschatting.

Onderlinge serie

Voor de derde maal dit seizoen staan Wedemark en Tilburg tegenover elkaar. In de eerste ontmoeting kwam Trappers kwam geen seconde in de problemen tegen de Scorpions. Illustratief voor de Tilburgse overmacht was dat de ploeg pas in de tweeëntwintigste minuut tegen zijn eerste tijdstraf aanliep. Op dat moment leidde de equipe van Bo Subr met 0-1 dankzij een treffer van Nick de Ruijter. De weerstand van de selectie van oefenmeester Dieter Reiss nam gaandeweg de ontmoeting nog verder af. Zonder groots te spelen liep Tilburg uit naar een ruime zege. Mitch Bruijsten, Ivy van den Heuvel (beiden 3x), Levi Houkes en Diederick Hagemeijer verzorgden de productie.
Met Ivy van den Heuvel in de hoofdrol speelde DESTIL Trappers voor eigen publiek met Wedemark Scorpions. De aanvaller scoorde wederom drie keer tegen de machteloze Oosterburen. De Tilburgers boekten een rimpelloze 10-1 overwinning.

Opvallend feit

Na eenentwintig zeges op rij heeft DESTIL Trappers in de thuiswedstrijd tegen Moskitos Essen weer eens verloren. De laatste keer dat DESTIL Trappers een competitieduel op eigen ijs verloor was op 26 maart 2016, toen de Tilburgers na verlenging ten onder gingen tegen EV Landshut (1-2).

Scorpions

Wedemark was zondagavond dicht bij het eerste punt in ‘Die Meisterrunde’. Iets meer dan één minuut voor tijd stond het 5-5 tegen Hamburg Crocodiles. Tobias Bruns en Brad McGowan hielpen de ploeg van coach Andris Bartkevics alsnog aan de drie punten.

Trappers

Het eerste deel van de wedstrijd tegen Essen vormde de sterkste fase van de thuisploeg, maar het vizier stond niet op scherp of men vond een uitblinkende Moskitos doelman Sebastian Staudt op zijn weg. Vlak voor de eerste thee kreeg Trappers eindelijk loon naar (hard) werken. Ryan Colier bediende met een ragfijne voorzet Levi Houkes, die de puck het laatste zetje gaf. Voor de 25-jarige aanjager betekende het zijn negende treffer van het seizoen.

Waar Trappers kansen om zeep hielp, toonde Essen zich in het middenstuk dodelijk efficiënt. De tweede Moskitos goal was hier een schoolvoorbeeld van. Trappers verloor een face-off in het aanvalsvak en via Sebastian Eickmann kwam de puck in bezit van Michal Velecky. De Tsjech soleerde eenvoudig door de Tilburgse linies en joeg het bevroren rubber achter de verbouwereerde Ian Meierdres. Zevenendertig seconden later mocht clubtopscorer Andrej Bires ongehinderd de 1-3 binnen schieten. In de slotperiode liep dé verrassing van ‘Die Meisterrunde’ uit naar 1-5.

Who’s Hot

Niet Michael Budd, maar Sebastian Lehmann is topscorer in Wedemark tijdens ‘Die Meisterrunde’ met één treffer en vijf assists. DESTIL Trappers kreeg maandagavond goed nieuws toen bleek dat Diederick Hagemeijer speelgerechtigd is voor de wedstrijd in het Ice House. De Tilburgse captain tekende voor 3 punten (1 goal en 2 beslissende passes) in het reguliere seizoen tegen de Scorpions.

Statistiek

Tilburg was -5 overall in de verloren thuiswedstrijd tegen Moskitos Essen. Uit 5 van de 7 powerplays sloeg Trappers munt tegen Wedemark in het reguliere seizoen. Men scoorde 19 keer in totaal, 6 in de eerste periode, 3 tijdens het tweede bedrijf en 10 maal in de slotperiode.