Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP BEZOEK BIJ SUBTOPPER HAMMER EISBÄREN

Na de fraaie overwinning op Halle mag Tilburg Trappers na 4 speelronden als trotste koploper op bezoek bij Hammer Eisbären. De blauwgelen zullen vanavond stevig in moeten zetten tijdens de berenjacht om de koppositie op de ranglijst te behouden.

VERASSENDE COMPETITIESTART

De start van de competitie mag verassend genoemd worden. Na vier speelronden zijn er al genoeg onverwachte uitslagen genoteerd. Zo verloor de gedoodverfde titelkandidaat Hannover Scorpions al tweemaal. Herford versloeg Duisburg met 12-2, dat op hun beurt weer van Hannover Indians won. Erfurt staat achter Tilburg op de tweede plaats en Hammer Eisbären is een verassende subtopper op de vierde plaats. De verassingen zijn de charmes die horen bij een competitiestart. Vaak kristalliseert een ranglijst zich gedurende het seizoen wel uit en drijven de usual suspects weer boven, een uitzondering daargelaten natuurlijk.

PROGRESSIE

In hun eerste twee Oberliga seizoenen draaide Hamm onderin mee. Het vorige seizoen werd de Hauptrunde afgesloten op de verdienstelijke negende plaats. Daarmee werd onder leiding van oud assistent-coach van Trappers Josh Mizerek, de weg naar boven ingezet. Dit seizoen wil Eisbären de stijgende lijn op de ranglijst verder doortrekken. Dat wordt mede gestalte gegeven door het versterkte technische kader en de aangetrokken spelers. Inmiddels is Josh Mizerek vertrokken en is de 34-jarige Canadees Casey Fratkin aangetrokken. Hij begint aan zijn eerste klus als hoofdcoach en komt over van Kassel Huskies (DEL2) waar hij assistent-coach was.

VERNIEUWDE SELECTIE

De selectie van Hamm is eigenlijk niet te vergelijken met die van vorig seizoen. Dit seizoen heeft Hamm maar liefst acht Förderlizenz spelers waarvan de meesten onder contract staan bij Kassel Huskies. Met deze club heeft Hamm een samenwerkingsverband.  Daarnaast zijn er nog tien nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Topper aan de kant van de EIsbären is de Amerikaanse import Chris Schutz. Zijn teller stopte vorig seizoen bij 92 punten (53T-39A), waarmee hij op de vijfde plaats op de ranglijst eindigde. Momenteel is Schutz geblesseerd en inmiddels geopereerd. Hij zal een aantal weken niet beschikbaar zijn. Een zorg minder voor de Kruiken. Qua scorend vermogen worden de honneurs momenteel meer dan behoorlijk waargenomen door #3 Gianluca Balla. Met 9 punten heeft hij een puntje minder dan Trappers forward Branden Gracel, die met tien punten fier koploper is in het spelersklassement. Gracel scoorde afgelopen zondag nog tweemaal en de lijn waarin hij samenspeelt met Hermens en Joly is on fire.

Tilburg Trappers is dus gewaarschuwd voor de kracht van subtopper Hamm. Dat was sowieso al het geval na de eerste oefenwedstrijd voorafgaand aan dit seizoen. Daar won Trappers met een benauwde 4-5 bij Hamm, na een doelpunt in overtime van Noah Muller. Overigens heeft Trappers in elf eerdere onderlinge ontmoetingen nog nooit van de Eisbären verloren. Laten we die winning streak vooral in stand houden en daarmee de koppositie vasthouden.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.

U kunt ook naar ijssportcentrum Stappegoor komen om daar in de Lounge de wedstrijd op groot scherm te kijken. Dit kan uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

De lounge is open vanaf 17.00 uur.