Terug naar Nieuws

TILBURG OP JACHT NAAR DOELPUNTEN IN HET EISZIRKUS

Vandaag gaat Tilburg Trappers 600 km in een rechte lijn naar rechts op de wegenkaart om de bus te parkeren bij Eiszirkus Leipzig. KSW Icefighters Leipzig is de tegenstander en Trappers zal er na zondag op gebrand zijn de drie punten mee naar Tilburg te nemen.

MATIGE START

Leipzig kende een matige start van het seizoen. De seizoenopening uit bij Herforder EV ging met 8-3 verloren. De eerste thuiswedstrijd tegen Essen ging in overtime met 3-4 verloren, terwijl Leipzig 1,5 minuut voor tijd nog met 3-2 voor stond. In twee games kregen de goalies van de Icefighters al 12 goals te verwerken. Dat past niet geheel binnen de doelstelling van de club. Coach Frank Fischöder gaf voorafgaand aan het seizoen immers aan dat de doelstelling is om vanuit een solide defence resultaten te behalen en daarbij minimaal de kwartfinales van de play-offs te halen.

GOALE MOAKE

In theorie zou dit dus een prettige tegenstander moeten zijn voor Trappers om de doelpuntenmachine goed op gang te krijgen. Afgelopen zondag tegen Hannover Indians haperde de machine behoorlijk. Illustrerend hierbij was de 44-36 schotverhouding in het voordeel van de Tilburgers. Dat werd uiteindelijk niet omgezet in de score die met 2-5 in het nadeel uitviel. “Bij sommige van onze beste scoringskansen schoten we niet eens op doel, maar kozen de spelers vaak voor nog een extra pass” aldus coach Doug Mason na afloop van de wedstrijd.

Leipzig coach Fischöder gaf in de persconferentie na de wedstrijd tegen Essen van afgelopen zondag aan dat het team moeite heeft met het maken van doelpunten. Vorig seizoen was Leipzig in dat opzicht ook niet op dreef. Dat werd toen gecompenseerd door een laag aantal tegentreffers. De doelpunten zullen dit seizoen onder andere moeten komen van #13 André Schietzold. Met zijn 36 jaar een ervaren speler die dit seizoen is overgekomen van Crimmitschau uit DEL2, waar hij veertien seizoenen onder contract stond. De enige nieuwe import in Leipzig is #59 Sebastian Moberg. Hij kwam deze zomer over van Hamburg, waar hij vorig seizoen 45 punten bijeen speelde.

MOOIE BALANS

De Kruiken vertrekken meestal met een goed resultaat uit Leipzig. Vijftien keer werd er in de Eiszirkus Arena gespeeld en daarin trokken de Tilburgers twaalf keer aan het langste eind.

Afgelopen seizoen speelden de teams in Leipzig ook vroeg in het seizoen tegen elkaar. Op de vijfde speeldag won Trappers met 0-3 door onder andere twee treffers van Giovanni Vogelaar. Het zou mooi als de manschappen vandaag op de derde speeldag van dit seizoen dit resultaat nog eens dunnetjes over kunnen doen.

De wedstrijden begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.