Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: Starbulls Rosenheim vs. Tilburg Trappers (GAME 3)

All or nothing voor Tilburg Trappers

Vanmiddag is het alles of niets voor Tilburg Trappers. Na de eerste twee wedstrijden van deze play-offronde verloren te hebben, móet Trappers vandaag winnen in Rosenheim. Het team is er klaar voor, de coaches zijn er klaar voor; all or nothing. Come on Tilburg!

De sfeer zat er goed in afgelopen vrijdag op Stappegoor. Dat zal vandaag niet anders zijn in het uitverkochte ROFA-stadion. Toen Starbulls zich vrijdagmiddag nog klaarmaakte in Tilburg, liep de barometer voor de ticketverkoop op hun website binnen enkele uren op van 3.500 stuks naar een uitverkocht huis van 5.022 supporters. “Sinds 2012 hebben we niet meer dan 4.750 fans in ons stadion gehad, dit is historisch!” zegt de club op hun eigen site.

HET IS NOG NIET VOORBIJ

Onlangs nog zei Brett Bulmer, in een pauze-interview op SpradeTV (tijdens de eerste wedstrijd van Trappers in Rosenheim), zich niet te storen aan luide fans van de tegenstander. “It makes it more fun!” Daar zal het dus niet aan liggen als vanmiddag de puck voor het eerst het ijs raakt. Aan de wil om te winnen van Trappers ook niet: “De opdracht is er niet gemakkelijke op geworden, maar het is nog niet voorbij,” aldus Reno de Hondt. “Ik zal niet ontkennen dat ze een goed team zijn, maar wij hoeven daar niet van te verliezen.”

BUITENGEWOON STOER

De stand in de best-of-five is 2-0 in het voordeel van Rosenheim. Trappers móet dus winnen vandaag. De eerste twee wedstrijden zijn weliswaar beide verloren door de Tilburgers, maar met slechts een nipt verschil in de uitslag. Afgelopen vrijdag noemde coach Jari Passanen Trappers zelfs het betere team in de eerste periode. “We had to battle just to hang in there.” Ook op de site van Starbulls wordt gewaarschuwd voor de kwaliteiten van Trappers. “Ze laten zien dat ze het fysiek sterkste team van de Duitse Oberliga zijn, kunnen uit het niets goals maken, kunnen tactisch slim en flexibel optreden en buitengewoon stoer spelen.”

ALLES IS MOGELIJK

Kortom, in de play-offs is alles mogelijk! Als afsluiter nog wijze woorden van Doug Mason: “Alle ijshockey-clichés komen nu uit. We moeten het shift voor shift bekijken. It’s a long hill to climb, maar het enige dat we kunnen doen is ons focussen op de volgende wedstrijd. De jongens gaan in ieder geval hun best ervoor doen!”

Nog meer goed nieuws is dat Trappers met een volledige selectie zal aantreden, nu Alexei Loginov zijn schorsing heeft uitgezeten. De wedstrijd begint vanmiddag om 17:00 uur en is live te volgen op SpradeTV. Maar je kunt ook gezellig met andere Trappersfans naar de Loungebar van Tilburg Trappers komen en samen naar de stream kijken.  De Lounge is open om 16:00 uur.