Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS GAAT VOOR 100% SCORE TEGEN HERFORDER EV

Tilburg Trappers mag vanavond tegen Herford aan de bak om de beschikbare drie punten mee terug te nemen naar 013. Punten die hard zullen zijn om de concurrentie uit Halle en Hannover achter zich te houden.

HERFORD IS NIET TE ONDERSCHATTEN

Zoals de kop aangeeft mag Trappers de Herforder niet onderschatten. Vorige vrijdag  boekten de huidige nummer elf uit de competitie een fraaie 4-5 uitoverwinning in Hamburg.

Veerkracht is een term die op Herford wel van toepassing is. Het team kwam liefst 4x terug van een achterstand.  “De jongens hebben laten zien hoeveel moraal ze hebben en hoe ze strijden. Ik ben ongelofelijk trots op mijn manschappen”, aldus coach Milan Vanek na de wedstrijd.

De Letse forward #7 Rustams Begovs was die avond de held van Herford. In de 56e minuut maakte hij de gelijkmaker om vervolgens 32 seconden voor het eindsignaal de puck in het doel van Hamburg te schieten, waarmee hij de onbetwiste matchwinner werd. Begovs is de veruit de gevaarlijkste speler aan Duitse kant. Hij heeft dit seizoen 59 punten (29G/30A) bijeen gespeeld.

Naast Begovs is ook #82 Logan DeNoble aardig op dreef. De Canadees staat op 46 punten (22G/24A) Onze Max zijn teller loopt ook op en hij heeft een mooie stijgende lijn te pakken in het spelersklassement. Hij staat momenteel op 52 punten (18G/34A). De meeste doelpunten aan Tilburgse zijde komen echter van de stick van Reno de Hondt. Hij liet het net van de tegenstander al 21 keer bollen dit seizoen.

PLAY-OFF SFEERTJE

Op 9 december 2022 speelde Trappers voor het laatst tegen Herford en behaalde een 7-4 overwinning.  Bij dat duel waren slechts 975 toeschouwers aanwezig. Dit is het laagste aantal in de Oberliga voor Tilburg, buiten de games om die tijdens de Corona periode gespeeld werden. Er was natuurlijk een aanwijsbare reden voor dit lage aantal. Het Nederlands elftal speelde die avond een memorabel potje voetbal tegen Argentinië.

Het aantal van 975 toeschouwers staat in schril contrast met de 2699 die afgelopen vrijdag aanwezig waren tegen Hannover Indians. Het last minute openstellen van de staanplaatsen aan de boarding bleek een goede zet. Menig Willem 2 supporter maakte hier gebruik van en moedigde Trappers aan. Dat zorgde er mede voor dat er een play-offs achtige sfeer hing in de hal die voor herhaling vatbaar is. De 7-4 van 9 december was alweer de derde overwinning op Herford van dit seizoen en de elfde in totaal uit…. 11 onderlinge duels. Een 100% score dus.

Vanavond spelen Wouter Sars, Ties van Soest, Noah Muller, Tijn Jacobs en Giovanni Vogelaar niet mee.

Let op: de wedstrijd in de Herforder Eishalle begint een half uurtje later om 20.30 uur en is te volgen via SpradeTV.