Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Trappers naar Leipzig voor derde onderlinge duel

De verhoudingen tussen Leipzig en Tilburg dit ijshockeyseizoen staan op 1-1 en 5-5: beide teams hebben een keer van elkaar gewonnen en beide teams hebben in totaal vijf goals tegen de ander gemaakt. Kan de derde ontmoeting vanavond de balans in het voordeel van Trappers doen uitslaan?

IJshockey zoals ijshockey bedoeld is, zo vergelijkt Sven Gerike het spel tussen zijn Icefighters Leipzig en Tilburg Trappers. “Ik ben altijd blij als we tegen Trappers spelen. IJshockey is een hard spel, snel en competitief, precies zoals deze teams altijd tegen elkaar spelen.” Na vier verloren wedstrijden op rij, kan Tilburg dus rekenen op een gedreven en zeer competitief Leipzig. “We moeten Tilburg niet te veel tijd en ruimte geven om te spelen. We zullen alles, maar dan ook alles, beter moeten doen dan we afgelopen vrijdag deden.”

INTENSIEF SPEELSCHEMA

Vrijdag ging Icefighters jammerlijk onderuit tegen Herner EV. Tot en met de laatste periode ging het gelijk op, maar uiteindelijk delfde Leipzig het onderspit met 5-4 in goals. In Herne ontbraken spelers Florian Eichelkraut, Walther Klaus, Victor Östling en Niklas Heyer. “Tja, daar kampen alle teams wel mee, volgens mij,” zegt Gerike, doelende op het aantal geblesseerde spelers. “Het is momenteel een heel intensief speelschema en daar moeten alle clubs doorheen.” Tot kerstmis moet Leipzig het naast Tilburg ook nog opnemen tegen de beide Hannoverteams.

GLATZIE

De laatste ontmoeting tussen Leipzig en Tilburg zal Icefighters echter ongetwijfeld moed geven. Leipzig won toen met 2-5 in Tilburg. Gerike noemde het een fantastische uitwedstrijd. “We streefden voor de goal, staken onze sticks in ‘passing lanes’ en vertrouwden enorm op onze kundige goalkeeper.” Patrick Glatzer werd vorig jaar verkozen tot ‘Torhüter des Jahres’ van de Oberliga Nord, waar hij in 25 wedstrijden minder dan twee treffers per wedstrijd tegen kreeg. Gerike: “Als onze defense faalt, dan is Glatzie daar!”

WAKKER CHECKEN

Gerike roemde al eerder het harde spel van Trappers. Afgelopen vrijdagavond ontbrak het daar in eerste instantie aan bij de Tilburgers, aldus Doug Mason. “We speelden vlakjes, deden niet veel en zaten op de bank te zagen over dat er eens een goal moest vallen.” Het was volgens Mason Killian van Gorp die dat patroon doorbrak door zijn check eens goed af te maken. “Hij kreeg daar dan wel een straf voor, maar ontstak het vuur in de rest van de jongens, waardoor we de 3-on-5 goed doorkwamen en het team pas echt begon te spelen.” Het werd uiteindelijk 4-2 in Tilburg.

DOORGAAN MET BETER WORDEN

Na de overwinning op Diez-Limburg werd Mason de vraag voorgelegd hoe hij vond dat Trappers nu staat in de competitie. “Een ijhockeyseizoen is een proces dat loopt van de eerste wedstrijd tot en met de laatste. Geen enkel team is in september al klaar om de play-offs te spelen, zo simpel is dat. Ik denk dat we behoorlijk blij moeten zijn met waar we nu staan in het klassement. We groeien elke week als team en ik denk dat we gewoon door moeten gaan met nog beter worden en dan zien we wel wat de play-offs ons brengen.”

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur en is live te volgen via SpradeTV. De volgende Trappers zullen vanavond niet meespelen: Tijn Jacobs en Noah Muller spelen wegens blessures niet mee. Chay Schults en Marvin Timmer zijn nog niet terug van het WK U20 in Litouwen. Of Jordy Verkiel en Wouter Sars weer op het ijs verschijnen is nog niet zeker.

Foto: Kitzing-Pix